promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesz olyan focista, aki megdönti Messi rekordját?
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lionel Messi azzal, hogy betalált a Valladolidnak a La Liga 15. fordulójában a 644. gólját szerezte a Barcelona mezében, ezzel túlszárnyalta Pelét az egy csapatban szerzett gólok számának tekintetében.

A Barcelona játékosa, Lionel Messi azzal, hogy spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójában betalált a Valladolidnak a 644. gólját szerezte, ezzel pedig

megelőzte Pelé  az egy csapatban szerzett gólok számának tekintetében. Ami érdekes, hogy a brazil labdarúgónak a Santosban a 643 gólhoz 18 évre (1956-tól 1974-ig) volt szüksége, addig Messinek 15 év kellett.

Az argentin labdarúgó eddigi pályafutását a Barcelonában töltötte, az első góljáta a felnőtt csapatban 2005. május 1-jén szerezte. Tizenöt évvel ezelőtt a ballábas zseni az Albacete ellen talált be először, a gólpasszt akkor Ronaldinhótól kapta.

Jelen helyzetben nagy kérdés: a következő szezont is Barcelonában tölti Messi? (Ahogy persze az is, megdönti-e valaha, valaki az egy egy csapatban szerzett gólok rekordját.) A futballistáért ugyanis sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germain és a Manchester City is sorban áll, de, hogy ne legyen annyira egyszerű a helyzet, a katalán klub elnöki posztjára pályázók elsődleges feladatnak tekintik Messi szerződéshosszabbítását.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás