promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai elárulta, milyen céljai vannak új csapatánál
Borítókép:  JOE KLAMAR / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hosszabb interjút adott Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. Az RB Leipzighez szerződött játékos döntéséről, jövőjéről, céljairól beszélt, no meg arról, hogy első benyomása új edzőjével, Julian Nagelsmann-nal kapcsolatban az volt, hogy nagyon magas.

A magyar labdarúgó, Szoboszlai Dominik jövőjének kérdése sokáig napirenden volt, végül eldőlt: a középpályás a RB Salzburg után az RB Leipzig csapatában folytatja karrierjét. A döntéséről, jövőjéről, terveiről beszélt a futballista az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában.

„A fő dolog az, hogy játsszak"

– kezdte Szoboszlai a beszélgetést, újfent kiemelve azt, az átigazolás során fontos szempont volt olyan klubhoz kerülni, ahol játéklehetőséghez jut. Arra a kérdésre, konkrétan mit mérlegelt döntése során, úgy válaszolt, azt érezte, az RB Leipzig valóban meg akarja szerezni, továbbá fejlődésének tökéletes lépcsőfoka a Bundesliga-klub. Szintén fontos elem, hog alapvetően ugyanazt a filozófiát alkalmazzák Lipcsében, mint Salzburgban.

A csapat vezetőedzője, Julian Nagelsmann örül, hogy Szoboszlai az együtteshez szerződött, és várja már, hogy minél előbb megérkezzen Lipcsébe a játékos.

„Magas, nagyon magas"

– fogalmazott Szoboszlai azzal kapcsolatban, mi volt az első élménye Nagelsmannról.

Szóba került, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint az olasz első osztály is jó lehetett volna következő lépcsőfoknak, de amikor a jövőjéről beszéltek, azt is hozzátette, ami neki szimpatikus, azt válassza. 

„Minél több játékpercet szeretnék. Ez egy összeszokott csapat, odamegyek én, és akkor nem az lesz, hogy egyből bedobnak a mély vízbe. Vagy lehet, az lesz, akkor viszont meg kell állnom a helyem. Ez az edzőtől függ. Minél több játékpercet szeretnék, és ha lehet, a Bundesligát megnyerni" – mondta.

Szoboszlainak alapvetően nem lesz gondja a beilleszkedéssel. Mint mondta, sokat beszélgetett már Gulácsi Péterrel, aki sokat segített neki idáig, de több olyan játékos is van az RB Leipzig jelenlegi keretében, akikkel korábban együtt futballozott Salzburgban.

„Szerintem minden egyes játékosnak az az álma, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, és úgy gondolom, nem kell nagyobb motiváció senkinek, minthogy a Liverpool ellen játszhat"

– fogalmazott, utalva arra, hogy a Liverpool ellen játszik majd az RB Leipzig a sorozat nyolcaddöntőjében.

Elárulta azt is, alapvetően nem foglalkozik a kommentekkel, néha ugyan olvasgatja azokat, de a saját életét éli, a saját döntéseit hozza. „Én úgy gondolom, hogy már az is elég nagy dolog, amit eddig elértem, és még csak húszéves vagyok. És számomra innentől csak felfele van. Kitűztem magamnak célokat, én ezeket el szeretném érni, és el is fogom" – tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás