promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ezek a legfontosabb szempontok, amelyek garanciát jelentenek Dominik fejlődésére"
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden idők legdrágább magyar labdarúgója Szoboszlai Dominik azzal, hogy 20 millió euró ellenében az RB Salzburgtól az RB Leipzighez szerződött. A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás elárulta, milyen fontosabb szempontok döntöttek a négy és fél évre szóló lipcsei szerződés mellett.

Ahogy arról beszámoltunk, a hónapok óta nyitott kérdésre, azaz arra, hol is folytatja tovább pályafutását Szoboszlai Dominik, válasz érkezett:

a magyar labdarúgó az RB Salzburgtól a Bundesligában szereplő RB Leipzighez szerződött. A 20 millió eurós átigazolási ár pedig azt jelenti, hogy a középpályás lett minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

Tudatos és megalapozott, szakmai döntés született a menedzsment részéről. 

A játékos ügynöke, Esterházy Mátyás az M1 aktuális csatornán vendégeskedett, s elárulta, rengetegen érdeklődtek és tettek ajánlatot ügyfeléért, s arról is beszélt, milyen fontosabb szempontok döntöttek a négy és fél évre szóló lipcsei szerződés mellett:

  • egy tehetséges játékosokkal teletűzdelt;
  • ambiciózus klub;
  • ráadásul Julian Nagelsmann személyében kiváló fiatal edzője van.

„Ezek a legfontosabb szempontok, amelyek garanciát jelentenek Dominik fejlődésére" – fogalmazott Esterházy Mátyás.

A játékos beilleszkedését segítheti, hogy a csapatban már van két magyar válogatott labdarúgó is: Gulácsi Péter és Willi Orbán. De Szoboszlai több jelenlegi lipcsei futballistával szerepelt együtt Salzburgban is.

Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai számára külön motivációt jelent, hogy minél hamarabb bekerüljön a lipcsei kezdőcsapatba, hiszen ha „valaki Európa egyik legjobbja akar lenni a saját posztján, akkor ezeket a harcokat meg kell vívnia".

A focista a Bundesligában január 9-én a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás