promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könyv jelenik meg a világhírű magyar bokszolóról
Borítókép:  Freepik
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karácsony előtt jelenik meg Elbert Gábor könyve Balzsay Károly profi világbajnok ökölvívóról.

Az Amiről még nem meséltem könyvsorozat második kötete egy úgynvezett „beszélgetőkönyv" lesz, amely 176 oldalon keresztül mutatja be a bokszoló életútját. A szerző elmondása szerint, bár évtizedes baráti viszonyban vannak Balzsayval, a könyv a tavaszi karanténidőszakban készült és ősszel került sor az utómunkákra.

A műben a sportoló megjelenik gyermekként, majd amatőr és profi ökölvívóként, férfiként, családapaként, az utolsó két fejezet pedig a daganatos betegséggel folytatott küzdelméről szól.

Az író hangsúlyozta, a könyvet mindenkinek ajánlja, aki sportol, illetve aki gyerekekkel foglalkozik - legyen az szülő, testnevelő, vagy edző -, és nagyon sok hitet tud adni azoknak, akik valamilyen leküzdhetetlennek látszó gonddal küzdenek.

"Egy igaz ember ebben az álarcot hordó világban. Minden tekintetben tiszta tudott maradni, egy hihetetlenül erős ember. Ez igaz volt rá a ringben, és azon kívül is. Mindenkinek a szemébe tud nézni, akár az ellenfele, akár az edzője, akár az orvosa volt"

– jellemezte Balzsay Károlyt Elbert az MTI-nek.

A 41 éves Balzsay amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, profiként a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka volt. Visszavonulását 2013-ban jelentette be, majd 2016 szeptemberétől idén augusztusig szövetségi kapitányként irányította a férfi válogatottat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás