Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Könyv jelenik meg a világhírű magyar bokszolóról

Könyv jelenik meg a világhírű magyar bokszolóról

Sport & Szabadidő

Könyv jelenik meg a világhírű magyar bokszolóról

Sport & Szabadidő

Promotions 18:02

Karácsony előtt jelenik meg Elbert Gábor könyve Balzsay Károly profi világbajnok ökölvívóról.

Az Amiről még nem meséltem könyvsorozat második kötete egy úgynvezett „beszélgetőkönyv" lesz, amely 176 oldalon keresztül mutatja be a bokszoló életútját. A szerző elmondása szerint, bár évtizedes baráti viszonyban vannak Balzsayval, a könyv a tavaszi karanténidőszakban készült és ősszel került sor az utómunkákra.

A műben a sportoló megjelenik gyermekként, majd amatőr és profi ökölvívóként, férfiként, családapaként, az utolsó két fejezet pedig a daganatos betegséggel folytatott küzdelméről szól.

Az író hangsúlyozta, a könyvet mindenkinek ajánlja, aki sportol, illetve aki gyerekekkel foglalkozik - legyen az szülő, testnevelő, vagy edző -, és nagyon sok hitet tud adni azoknak, akik valamilyen leküzdhetetlennek látszó gonddal küzdenek.

"Egy igaz ember ebben az álarcot hordó világban. Minden tekintetben tiszta tudott maradni, egy hihetetlenül erős ember. Ez igaz volt rá a ringben, és azon kívül is. Mindenkinek a szemébe tud nézni, akár az ellenfele, akár az edzője, akár az orvosa volt"

– jellemezte Balzsay Károlyt Elbert az MTI-nek.

A 41 éves Balzsay amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, profiként a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka volt. Visszavonulását 2013-ban jelentette be, majd 2016 szeptemberétől idén augusztusig szövetségi kapitányként irányította a férfi válogatottat.

Borítókép: Freepik