promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örökrangadót nyert és továbbra is veretlen a Fradi
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig nem történt meglepetés az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának 12. fordulójában. A Ferencváros 2-0-ra verte örökrangadón az MTK-t, a MOL Fehérvár FC is megszerezte a három pontot a ZTE ellen.

Az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának 12. fordulójában szombaton három mérkőzést rendeztek. A Kisvárda a Budafokot fogadta, a MOL Fehérvár FC a Zalaegerszeget látta vendégül, míg a Ferencvárok az MTK ellen játszott örökrangadót. Ezeket a találkozókat foglaljuk össze röviden.

Kisvárda-Budafok

Túlzás lenne azt állítani, hogy izgalmas, fordulatos, látványos mérkőzést hozott a két csapat találkozója. A Budafok a biztos védekezésre, illetve az ellentámadásokra épített, míg a Kisvárda hiába birtokolta többet a labdát, ellenfele tizenhatosánál többnyire rossz döntéseket hozott vagy, ha kaput is talált a hazaiak lövése, akkor Póser,  a Budafok kapusa a helyén volt.

MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg 

A bajnoki címre pályázó MOL Fehérvár FC végig irányította a találkozót, s a mérkőzést gyakorlatilag harminc perc alatt lerendezte: Budu Zivzivadze a 12. percben, Lyes Houri pedig a 22. percben talált be. A ZTE próbálkozott becsülettel, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Ugyan a második félidő elején kiegyenlítetté vált a játék, de arról, hogy ne történjen komolyabb változás, Szalai Dániel „gondoskodott", akit a játékvezető a második sárga lapja után kiállított. Több gól nem esett, a Vidi 2-0-ra nyert.

Ferencváros-MTK

A 217. Ferencváros-MTK örökrangadót rendezték november 28-án. A találkozó első félidejének elején nagy iramot diktált a vendég együttes, a Fradi pedig csak nagy nehezen tudott kibújni ellenfele agresszív letámadásából, ahogy azonban teltek percek, úgy találta meg egyre jobban az üres folyósókat Rebrov csapata, ezáltal többször jutott el az MTK kapujához, s több lehetősége is adódott.

A hazai csapat vezető gólja igen komikusra sikeredett: Varjú akart társához, Ferreirához passzolni, de átadása előtt a labda felpattant, a játékszerre Tokmac csapott le, ezzel párhuzamosan a menteni igyekvő Ferreira elcsúszott. A Fradi házi gólkirályának ezután már könnyű dolga volt, s a kapuba passzolt.

A második félidőre egy magabiztosabb és összeszedettebb Fradi jött ki, amely végig irányította a meccs hátralevő részét. A találkozó végül a 75. percben dőlt el: a csereként beálló Baturina szerzett gólt, és alakította ki a 2-0-s végeredményt.

A Ferencváros tíz lejátszott mérkőzést követően veretlenül, 26 pontot szerezve vezeti a bajnokságot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás