promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 92. percben rúgott góllal tudta csak legyőzni a Juventus a Fradit – videó
Borítókép:  életkép a Juventus-Ferencváros BL-mérkőzésről. Forrás: AFP/Miguel Medina.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros a ráadásban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Juventustól a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Már a középkezdés után látszott, hogy a magyar bajnok kifejezetten bátor futballra készült, ugyanis még egy perc sem telt el, amikor Nguen egy távoli lövéssel próbálkozott, így a kapusok közül elsőként Szczesnynek akadt dolga. Amikor a Juventus már a saját térfelén letámadta a Ferencváros labdarúgóit, akkor gondot okozott a labdakihozatal, de ha kicsit visszább húzódtak a Zebrák, a zöld-fehérek is gond nélkül eljutottak az ellenfél kapujáig.

Dibusznak először 14 perc után kellett nagyot védenie Dybala próbálkozásánál. Bár a torinóiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, a magyarok nem adták fel a támadásvezetés lehetőségét,

labdaszerzés után mindig megindultak előre, egy ilyen gyors kontra végén az idei csoportkörben először vezetést is szereztek.

A Juventus hátrányban is csak meddő fölényben játszott, az FTC kontrái pedig továbbra is veszélyesek maradtak, egyszer Zubkov jó helyzetből lőhetett 20 méterről, de a védőt találta el, másik alkalommal pedig Nguen rossz labdaátvétele akadályozta meg a nagy helyzet kialakulását.

Ronaldo egy jól eltalált lövéssel ugyan egyenlített,

de a Ferencvárost ez sem vetette vissza, rögtön utána ígéretes lövőhelyzete akadt Zubkovnak és Heisternek is, azonban mindketten a bevetődő védőt találták el. A szünet előtti percekben kissé beszorult a Ferencváros, ám nem kapott gólt.

A térfélcserét követően is a torinóiak játszottak fölényben, de ekkor már a magyar csapatnak kevesebb ereje maradt ellenakciókra, egyre kevésbé tudta megtartani a labdát az agresszív hazai letámadás miatt. A Dibusz kapujára nehezedő nyomást jelezte, hogy Bernardeschi 17 méterről a bal kapufát találta el, nem sokkal később viszont a Ferencvárosnak ismét volt egy gyors kontrája, melynek végén megint egy utolsó pillanatban becsúszó védő mentett.

Az utolsó húsz percbe lépve Ronaldo rontott ziccerben, pedig már kicselezte Dibuszt is, de a magyar kapus végül bravúrral mentett. Ahogy fogyott az idő, egyre idegesebbé vált a Juventus, a vendégvédelem pedig megőrizte stabilitását, így a jóval esélyesebb olasz együttes csak szórványosan tudott veszélyeztetni. Amikor már úgy tűnt, a Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva ponttal távozhat az Allianz Stadionból,

Morata fejese és Dibusz szerencsétlen mentési kísérlete a Juventus javára döntötte el a meccset, pedig a Ferencváros pontszerzése korántsem lett volna érdemtelen.

A mérkőzés után mindkét szakvezető elemezte a találkozót, mondataikat az Üllői129 jegyezte le.

„Agresszívabban szerettünk volna játszani, de nem könnyű ez egy ilyen meccsen. Nem támadtunk le eléggé, amennyire szerettünk volna és amire készültünk. Nem könnyű mindig tartani ugyanazt az intenzitást, ha gyakran kell játszanod. Úgy gondolom, hogy a második félidőben mi voltunk a jobbak taktikailag. Túl sokszor próbáltunk középen áttörni, miközben a széleken kellett volna inkább játszanunk. Nagyon fontos győzelem volt, ami továbbjutást ért, a végéig próbálkoztunk és ez az, ami a legjobban tetszett!”

– mondta Andrea Pirlo, a Juventus mestere.

„A játékosok büszkék lehetnek magukra. Igaz, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptunk, de ma nagyon jók voltunk a védekezésben egy ilyen nehéz meccsen a Juventus ellen idegenben. Ez nem könnyű. Persze csalódottak vagyunk, de örülök a teljesítményünknek hátul, voltak helyzeteink is, be is találtunk. Nyomás alatt voltunk, így nem volt annyit nálunk a labda, de jól kezdtünk az első és a második félidőben is, önbizalmat adhat ez a kilencven perc. Próbáltunk előre játszani, voltak hibáink is, de az ellenfél a Juventus volt és ez a Bajnokok Ligája. Bárki, aki idejön, követ majd el hibákat. A játékosok megértették, hogy milyen fontos csapatként dolgozni és együtt, egy csapatot alkottak és most látták, hogy a Juventus ellen is komoly védőmunkát tudnak végezni”

– fogalmazott Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

Az FTC rosszabb gólkülönbsége miatt a Dinamo Kijev mögött maradt a G csoportban, melyből az olaszok mellett szintén nyolcaddöntőbe jutott a továbbra is százszázalékosan élen álló FC Barcelona.

Jövő szerdán az ötödik fordulóban a magyar bajnok a katalán sztárcsapatot fogadja a Puskás Arénában – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás