promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebből a kalapból várja a magyar válogatott a 2022-es vb-sorsolást!
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) frissítette a válogatottak rangsorát kiderült, a magyar labdarúgó-válogatott melyik kalapból várja a 2022-es katari vb európai selejtezősorozatának sorsolását. Elmondjuk, milyen rendszer szerint rendezik a selejtezőket!

Azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) frissítette a válogatottak rangsorát, nemcsak az dőlt el, hogy a magar együttes hét helyet javítva a 40. helyre lépett elő, de egyúttal az is kiderült, hogy

Marco Rossi együttese a harmadik kalapból várja a 2022-es katari vb európai selejtezősorozatának sorsolását.

(Érdekesség, hogy a ranglista első száz helyezettje közül a magyar és a román együttesnél senki sem javított több helyezést.)

A következőképp lehet kijutni a 2022-es világbajnokságra az európai ágról (Európa 13 csapatot ad):

  • 5 darab öt-, illetve 5 darab hatcsapatos csoport lesz;
  • a csoportok első helyezettjei (összesen 10 csapat) automatikusan kvalifikálják magukat;
  • a második körbe belép a tíz második helyezett, ehhez csatlakozik két olyan válogatott, amely a Nemzetek Ligája csoportjában első helyen végzett (mint Magyarország), de a vb-selejtezős csoportjában nem ért oda az első vagy a második pozícióba;
  • a playoffban tehát 12 válogatott küzd meg a fennmaradó három európai helyért. Kialakítanak három ágat, áganként négy csapattal. A három ág győztese pedig kijut a világbajnokságra. (Így jön ki az összesen 13 csapat.)

Nézzük a kalapokat:

1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia.
2. kalap: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia.
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország.
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Georgia, Luxemburg.
5. kalap: Örményország, Ciprus, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra.
6. kalap: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino.

[[p]]

A sorsolás időpontja és helyszíne: december 7., 18:00, Zürich.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás