promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lassan, de biztosan: visszatérhetnek a nézők a Premier League-be
Borítókép:  ANTHONY DEVLIN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Visszatérhetnek a nézők a Premier League-be. Persze csak módjával, illetve vannak csapatok, amelyeknél egyelőre marad a zártkapu.

Amióta elindult a Premier League 2020/2021-es szezonja, a koronavírus-járvány miatt minden mérkőzést zártkapuk mögött rendeztek. A brit kormány azonban úgy döntött, javult annyira a helyzet, hogy visszatérhessenek a nézők a lelátókra. Persze, csak módjával, óvatosan, betartva a szigorú szabályokat.

A brit kormány a fertőzés által leginkább sújtott területeket alapul véve három osztályba sorolta a városokat (Tier 1, Tier 2, Tier 3): az első és második besorolásba tartozó városok csapatai fogadhatnak nézőt, ám míg az előbbi kategóriába tartozó klub meccseit 4000-en, addig utóbbiét csak 2000-en látogathatják – számolt be a hírről a The Guardian. Első „osztályú" besorolást egyetlen, PL-csapatnak otthont adó város sem kapott, a másodikba azonban már kerültek évonalbeli csapatok, méghozzá

az Arsenal, a Brighton, a Chelsea, a Crystal Palace, az Everton, a Fulham, a Liverpool, a Southampton, a Tottenham és West Ham United. 

Nem fogadhat egyelőre nézőt 

az Aston Villa, a Burnley, a Leeds, a Leicester, a Manchester City, a Manchester United, a Newcastle, a Sheffield United, a West Brom és a Wolves.

A Leeds edzője, Marcelo Bielsa elégedetlenségének adott hangot a döntést követően, s jelezte, a szurkolók jelenléte hatással van az eredményre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás