promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A brazil focista valószínűleg a szezon passzát adta a Premier League-ben
Borítókép:  NICK POTTS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Premier League 3. fordulójában rendezett West Brom-Chelsea mérkőzés nemcsak a hat gólról marad emlékezetes, hanem a hazai csapat játékosának, Matheus Pereirának az egészen zseniális passzáról.

Nem mindennapi mérkőzést játszott a Premier League 3. fordulójában a West Brom és a Chelsea. A hazai csapat az első félidőben 3-0-ra vezetett, majd a második félidőben már a londoni együttesé volt, s végül a találkozó 3-3-as eredménnyel zárult. A Chelsea egyenlítő találatát a csapat saját nevelésű játékosa, Tammy Abraham szerezte a 93. percben. 

A mérkőzés azonban nemcsak a hat gólról marad emlékezetes. Könnyen lehet ugyanis, hogy már a PL 3. fordulójában a szezon passzát lehetett feljegyezni. A 78. percben a West Brom brazil támadója, Matheus Pereira olyan mozdulattal juttatta a labdát Hal Robson-Kanuhoz, hogy arra nehéz jelzőket találni. Ritkán látni ilyen megoldást:

Matheus Pereira játéka kifejezetten hasznos. A West Brom eddig öt gólt szerzett a PL-ben, ebből brazil focista háromban „közreműködött": az Everton egy gólpasszt és gólt jegyez, míg a Chelsea ellen a nevéhez fűződik az első gól előtti assziszt. Ráadásul,

amennyiben az előző idénytől nézzük a számok, Pereira 27 West Brom-gólban vállalt szerepet, 9 alkalommal talált be és 18 gólpasszt adott. Ez tizenkettővel több, mint a sorban következő WBA-játékos.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás