promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zlatan Ibrahimovic 39 évesen is csapata vezére
Borítókép:  ANDREAS SOLARO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zlatan Ibrahimovic két góljával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata, az AC Milan 3-1-re legyőzze idegenben a Napolit. Csak két olyan Milan-játékos van, aki svéd támadónál több gólt rúgott egy új Serie A-szezon első nyolc meccsén.

Rangadót rendeztek a Serie A 8. fordulójában. A bajnokság első helyén álló AC Milan a Napoli otthonába látogatott, s nyert végül 3-1-re. A győzelmével a milánói csapat nemcsak maradt a tabella első helyén, hanem tíz év után újra három ponttal távozott Nápolyból, köszönhetően annak a Zlatan Ibrahimovicnak, aki két góllal járult hozzá együttese sikeréhez.

A svéd játékos 39 éves kora ellenére a Milan vezéregyénisége. Az olasz bajnokság eddig eltelt nyolc fordulója során tíz gólt szerzett, s kiosztott egy gólpasszt. Ezzel nemcsak azt mondhatja el magáról, hogy vezeti a góllövőlistát, de azt is, hogy mindössze két olyan játékos van a klub történetében, aki egy új Serie A-szezon első nyolc meccsén eredményesebb volt nála.

Még a 1992/93-es idényben Marco van Basten rúgott nyolc találkozó alatt 12 gólt, illetve Gunnar Nordahl ugyanennyi forduló alatt az 1950/51-es szezonban 10 találatig jutott.

Azt ne feledjük, hogy Zlatan Ibrahimovic az eddigi nyolc bajnokiból csak haton lépett pályára, két meccset ugyanis pozitív koronavírus-teszt ki kellett hagynia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás