promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába a Liverpool rekordja, Klopp kemény kritikát fogalmazott meg
Borítókép:  LAURENCE GRIFFITHS / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Liverpool hiába verte hazai pályán a Leicester City a Premier League 9. fordulójában, s állított fel klubrekordot, a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp kemény kritikát fogalmazott meg a meccseket közvetítő tévétársaságok felé.

A Liverpool annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy kezdőcsapatra való játékosát nélkülözte a Leicester City elleni Premier League-meccsen, 3-0-ra nyerte a találkozót. A győzelemmel pedig új klubrekordot állított fel Jürgen Klopp együttese:

a Pool immár 64. mérkőzésén nem kapott ki az Anfielden, legutóbb 2017. április 23-án szenvedett vereséget, akkor a Crystal Palace tudott nyerni.

Hiába azonban a rekord és a háromgólos győzelem, a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a sűrű versenynaptár, egyúttal a játékosok leterheltsége miatt kritikus megjegyzéseket tett a vele interjút készítő Sky Sports-riporternek, Geoff Shreevesnek – olvasható a BBC-n.

(Az angol csapatnak egyébként Naby Keita révén újabb sérültje van.)

„Mindenki azt mondja nekem, hogy nehéz ez a helyzet, de igazából a játékosok számára az. A többi csak döntésekről szól egy asztalnál egy irodában. Ha ez így megy tovább, hogy szerdánként kell játszanunk, majd szombaton 12:30-kor megint, akkor nem vagyok benne biztos, hogy 11 emberrel fogjuk befejezni a szezont. A Sky-nak és BT-nek egyezetnie kell. (Ez a két csatorna adja a PL-meccseket.) Tudom, titeket ez nem érdekel. Kezdjetek el döntéseket hozni”

– mondta Jürgen Klopp.

A menedzser jelezte, hogy a szerződések nem a koronavírussal terhelt szezonra készültek. Egy olyan időszak van most a német tréner szerint, amikor mindenkinek alkalmazkodnia kell. 

„Az egész világ megváltozott. Ez nem rólunk, a játékosokról szól. (...) Szerdán az Atalanta ellen futballozunk, majd szombaton a Brighton ellen játszunk – remegő lábakkal. Gondoltam arra, hogy odaadjuk nekik a pontokat. Mert az azért nem elég, ha csak ott vagyunk, nyerni is kéne”

– tette hozzá Klopp.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás