promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona elnökjelöltjének tervei vannak Messivel
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona elnökjelöltje, Victor Font kulcsfontosságúnak tartja azt, hogy a klub szerződéshosszabbítást kössön Lionel Messivel. De a vezetői posztra pályázó Font azt szeretné, ha az argentin játékos visszavonulása után is a Barca kötelékében maradna.

A nyári átigazolási hírözön közepette derült ki, hogy Lionel Messi közölte távozási szándékát a Barcelona vezetőségével. A többhetes várakozás, egyezkedés, tárgyalás után végül az argentin játékos úgy döntött, hogy nem akar pereskedni klubjával, s a 2020/2021-es szezont Katalónia fővárosában tölti. Nem sokkal Messi döntését követően, a Barca-elnök, Josep Maria Bartomeu, illetve a teljes vezetőség bejelentette lemondását.

Az igencsak mozgalmas barcelonai nyár után a legfontosabb kérdés:

ki lesz a spanyol klub következő elnöke?

Jeleneg csak az biztos, hogy az elnökválasztás a Katalán Kormány jóváhagyását követően 2021. január 24-én lesz. S, mint az az Eurobarca jelzi, az elnökválasztás előtt „40 nappal kell hivatalosan is ki kell írni a voksolást, hogy legyen idő az ajánlások gyűjtésére és a kampányra”.

Az új vezetőség kiemelt feladatai közé tartozik a klub pénzügyeinek rendezése, de a legfontosabb egyértelműen az, hogy Lionel Messit további maradásra bírják, ehhez pedig arra van szükség, hogy 2021 júniusa előtt a felek új szerződést írjanak alá. A Barca elnöki posztjára pályázó Victor Font szerint „egyszerű” a helyzet: Messinek maradnia kell a Barcelonánál – olvasható a Sky Sportson.

„Amennyiben Lionel Messi egy versenytárshoz megy nem fogunk egykönnyen megtalálni alternatíváját, egyszerűen azért, mert Messinek nincs alternatívája. Rövidtávon kritikus pont a játékos megtartása. Bizonyosak akarunk lenni abban, hogy megteremtjük a megfelelő feltételeket Messi számára, hogy visszavonulása után is szerepet játszon a klub életében. Amikor olyan szerencsés vagy, hogy a világ legjobbja a csapatodban játszik, akkor neked meg kell őrizned ezt. Számunkra Messi és Barca között kapcsolat stratégiai jelentőségű”

– fogalmazott Victor Font.

A Barcelona elnöki posztjára pályázó telekommunikációs szakember terve az, hogy jelenleg a Közel-Keleten dolgozó Xavit visszacsábítsa a klubhoz, és előbb általános igazgatóként, majd edzőként alkalmazza. Egyúttal Xavi biztosíthatja Messi maradását is.

„Barátok, ismerik egymást, bíznak a másikba, ez kulcsfontosságú lehet”

– tette hozzá Font.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás