promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai ügynöke beszélt az átigazolási stratégiájukról
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több neves európai klub is érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt. De mi határozza meg a játékos következő lépését? Egyebek között erre is választ adott a futballista ügynöke, Esterházy Mátyás.

Amikor Szoboszlai Dominik játszik egy-egy jobb, kiemelkedőbb mérkőzést, akkor mindig felerősödnek a vele kapcsolatos átigazolási pletykák. Miután a játékos győztes gólt szerzett az Izland elleni Eb-pótselejtezőn, a spanyol napilap, az AS már arról írt, hogy a Real Madrid is érdeklődik iránta. És akkor még képben van az Arsenal, az RB Leipzig, az AC Milan és a Napoli is. Hiába azonban a neves európai klubok sora, Szoboszlai átigazolása mögött stratégia nem változott. Egyebek között erről is beszélt a labdarúgó ügynöke, Esterházy Mátyás a DIGI Sport híradójának.

„A mi stratégiánk azonban nem változik egy-két ilyen mérkőzést követően. Sokkal inkább megerősödik a hitünk az eredetileg kidolgozott stratégiánkban és elképzelésünkben, mert ezek mind olyan visszajelzések, amelyek azt mutatják, hogy jó úton vagyunk. Függetlenül attól, hogy januárban vagy nyáron fog Dominik váltani, a legfontosabb, hogy olyan helyre fog menni, ahol mi azt gondoljuk, hogy jó esélye lesz arra, hogy játsszon, és jó esélye lesz arra, hogy a Salzburgban megkezdett fejlődési ívét tovább húzza, mert számunkra ez a legfontosabb”

– mondta Esterházy

A játékosügynök fontosnak tartja azt, hogy Szoboszlai hétről-hétre bizonyítja, hogy arra a nagyon magas szintre való, ahová őt alapvetően pozícionálják. A Transfermarkt által becsült érték is mutatja mennyire kiemelkedő játékosról van: a portál szerint a futballista piaci értéke 30 millió euró – ezzel Szoboszlai a Salzburg és a magyar válogatott legértékesebb futballistája.

De nemcsak Szoboszlai, hanem Kalmár Zsolt érdekeit is képviseli Esterházy, aki szerint a DAC magyar középpályása iránt is folyamatosan érdeklődnek.

„Kalmár Zsolt folyamatosan klubszinten és válogatott szinten is bizonyítja, hogy nemzetközi szintű játékos, érte folyamatos érdeklődés van. Két év van hátra a szerződéséből, meglátjuk, hogy mit hoz a jövője, de én azt gondolom, hogy – főleg a jövő évi Európa-bajnoksággal – neki nagyon nagy esélye van arra, hogy visszatérjen az európai top 5 bajnokságok egyikébe” 

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás