promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kint vagyunk a 2021-es Eb-n, de hol tart jelenleg a válogatott?
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország Izland 2-1-es legyőzése után ott van az F csoportban, de fókuszáljunk kicsit a jövőre is. 

Aki magyar szurkolóként nézte a meccset, az rághatta a körmét rendesen, vagy éppen dühösen csapkodhatott az összecsapás végéig.

Ha Izland a mindig stabil Gulácsi Péter hibája miatt jutott volna ki az Eb-re, akkor lett volna felháborodás rendesen. Viszont ez egy csapat – Gulácsi már sokszor megmentette a magyar válogatottat, most pedig a pályán lévő srácokon volt a sor, hogy ezt meghálálják. Meg is tették, és Nego 88-ik, valamint Szoboszlai 92-ik percben lőtt góljával kint vagyunk a tornán.

Még a külsős szemlélők, vagyis a külföldi szakértők is azt írták a sajtóban, hogy megérdemeltük, mert már az első félidő második felétől a kezünkben volt az irányítás, míg az izlandiak főleg passzív, védekező játékkal igyekeztek minket megfojtani. Meg is tehették, mert az egy góllal akár tovább is juthattak volna, de hát érkeztek azok a gólok.

Az F, vagyis gyakorlatilag a halál csoportban a tisztes helytállás lesz a dolgunk Portugália, Franciaország és Németország mellett.

Sziklai Attila blogger közben elkezdett elemezgetni az izlandi összecsapás után, és pontokban mutatjuk, hogy mire jutott:

  • Válogatottunk Európa legjobb 12 és 30 csapata között van. Selejtezősorozatról selejtezősorozatra sok faktor mentén keverednek az esélyek. Kiemelések, csoportsorsolás, lebonyolítás stb.
  • Magyarországnak ott a helye az EB-n, mert jelenleg ennek a sávnak inkább a fentebbi, szebbik részébe tartozik.
  • Fókuszáljunk a jövőre. A 2022-es világbajnokságra még 13 európai juthat ki. A sorsolást a következő hónapban ejtik meg és a kalapokat a világranglista és a Nemzetek Ligája eredményei alakítják. Ugyanakkor ez a szám továbbra is azt mutatja, hogy ennél is jobb csillagállásra van szükség, hogy ott legyünk a katari télben.
  • A válogatott magja 2020-ra kapja meg utolsó esélyét a tornán. Minden bizonnyal most lehet utoljára nemzetközi eseményen a Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs, Lovrencsics Gergő, Nemanja Nikolics, Könyves Norbi vonal. A körforgás természetesen örök, de az ilyen váltásos ciklusok mindig okozhatnak átmeneti teljesítményromlást.
  • Szoboszlai Dominik személyében tényleg sztár születik a hazai fociban. Nem tudom, hogy mikor láthattunk ennyire reménnyel teli labdarúgót itthon, aki valóban egy évtizedre meghatározhatja a válogatott esélyeit.

Most azonban még élvezzük ki ezt a gyönyörű győzelmet. Szép volt fiúk, irány az Eb!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás