promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: nagy bajba kerülhet a Real Madrid, ha nem nyer az Inter ellen
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harmadik körével folytatódik a Bajnokok Ligája. A B-csoportbn szereplő Real Madrid eddig összesen 1 pontot szerzett, s amennyiben az Inter elleni mérkőzést is elveszti, távol kerül a továbbjutástól. Nem véletlen, hogy a madridi csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane „döntőként" aposztrofálta az olasz csapat elleni meccset.

A Real Madrid rosszul kezdte a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonját. A spanyol együttes az első fordulóban, hazai pályán kapott ki a több játékosát is nélkülöző Sahtartól, majd a második körben 0-2-s hátrányból felállva, 2-2-s döntetlent játszott a Mönchengladbach otthonában. Zinedine Zidane együttese a harmadik kör előtt 1 ponttal, csoportja utolsó helyén áll. Ezek után nem véletlen, hogy a francia szakember, az Inter elleni találkozót egyfajta döntőként jellemezte – olvasható a Football Italián.

 „Jól ismerjük ellenfelünket, nehéz meccs lesz. Kiváló csapatuk van, fizikálisan erősek, és jó focit játszanak. Ez egy újabb nehéz összecsapás számunkra. Ez is egy döntő. Három nagyon fontos pontot gyűjthetünk be” – fogalmazott Zidane az Inter elleni BL-meccs előtt.

A Real edzője beszélt Luka Modricról, aki könnyen elképzelhető, hogy kezdőként lép pályára. „Fontos számunkra, de hosszú az idény, mindenkire számítok. Egy edző számára az a legnehezebb feladat Luka esetében, hogy tudjam, mikor lépjen pályára és mikor ne. Pozitív energiát ad a csapatnak" – tette hozzá Zidane, aki említést tett az ellenfél edzőjéről, Antonio Contéról is.

Az olasz tréner nagyszerű benyomást tett Zidane-ra, aki edzői gyakorlata részeként elment a Juventushoz, és beszélgetett vele. 

„Nem vagyunk napi kapcsolatban, de amikor játékostársak voltunk, akkor természetesen minden nap beszéltünk. Egyértelmű, hogy edző lett belőle, ez nem lep meg, jó a kapcsolatunk. Igaz, hogy nem hívogatjuk egymást, és nem beszéltünk túl sokat mostanában" – fogalmazott Zidane. 

A játéknap további párosításai:

  • Lokomotiv Moszkva-Atlético Madrid
  • Salzburg-Bayern München 
  • Sahtar Donyeck-Borussia Mönchengladbach
  • Manchester City-Olimpiakosz 
  • FC Porto-Olympique Marseille
  • Midtjylland-Ajax Amsterdam 
  • Atalanta-FC Liverpool
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás