promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona új edzővel 49 éve nem kezdte ennyire rosszul a bajnokságot
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az FC Barcelona hat bajnoki fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és két verességel a 12. helyen áll a bajnokságban. A katalán klub 1971 óta nem kezdett ilyen rosszul egy bajnoki szezont.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Ronald Koeman irányította Barcelona remekül kezdte a 2020/2021-es spanyol bajnoki szezont. A katalán csapat hat bajnoki fordulót követően két győzelemmel, két döntetlennel és két verességel a 12. helyen áll a bajnokságban. A legutóbbi fordulóban hiába játszott 33 percig emberelőnyben a Barca, csak egy 1-1-es döntetlenre futotta a Deportivo Alaves otthonában.

Mint arra az AS rámutat:

a Barcelona új edzővel 1971 óta nem kezdett ilyen rosszul bajnoki szezont.

A Barcelona az 1971/1972-es szezont Rinus Michels-szel, s egy Real Sociedad elleni 3-0-s sikerrel kezdte, majd jött három vereség az Espanyol, a Las Palmas és a Sporting ellen, amit két döntetlen (Atlético, Real Betis) követett. Hat fordulót követően tehát négy szerzett ponttal állt a Barca. (Akkor még egy győzelemért nem három, hanem kettő pont járt – a szerk.)

A teljes képhez hozzátartozik: a 2002/2003-as szezonban Louis Van Gaallal a Barca hat meccs alatt 8 pontot szerzett, de a holland edzőnek az volt a második korszaka a katalán csapattal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás