promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona elnökjelöltje visszahozná a klublegendákat
Borítókép:  ODD ANDERSEN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona elnöki posztjára pályázó Victor Font szerint ahhoz, hogy újra versenyképes legyen a katalán klub vissza kell hozni a legendákat. A sportvezető szerint Xavi, Pep Guardiola, Carles Puyolra vagy épp, Iniesta nélkül nincs versenyképes projekt.

Miután a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu a teljes igazgatótanáccsal együtt lemondott vezetői pozciójáról, megkezdődött a „kampányidőszak”. A katalán klubnál ugyanis a következő hónapokban eldől, hogy ki irányít majd a az elkövetkező hat évben. Az elnöki posztra jelenleg a helyi sajtó szerint Victor Font a legesélyesebb. A sportvezető a Sky Sportsnak beszélt terveiről, amelynek középpontjában a klublegendák visszacsábítása szerepel. Font ugyanis úgy véli, hogy velük „új életet kezdhet” a katalán klub.

Az elnökjelölt szerint szilárd tervre van szükség az olyan kihívások teljesítéséhez, mint, amilyen a koronavírus. Egyúttal fontos egy versenyképes projekt létrehozása, ehhez azonban szükség van a klublegendákra, akik ismerik a Barca DNS-t, azaz a Johan Cruyff által, a klubbnál megvalósított filozófiát.

„És a legtöbb szakember, legenda, aki ismeri ezt a stílust, és szereti a klubot (mint Pep Guardiola, Xavi, Iniesta vagy Puyol) nem a Barcelonánál dolgozik. Vissza kell őket hoznunk ahhoz, hogy biztosítsuk azt, hogy egy versenyképes projektünk legyen”

– mondta Font.

Egyúttal jelezte: a legfontosabb elem Messi, akinek szerinte tetszene az általa elképzelt projekt.

„Az egyetlen dolog, amire Lionel Messinek szüksége van, az az, hogy tudja, hogy versenyképes projekt része. Egy olyané, ami arra törekszik, hogy megnyerje a következő Bajnokok Ligáját”

– tette hozzá Font.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás