Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lemondott a Barcelona elnöke, de mi következik ezután?

Lemondott a Barcelona elnöke, de mi következik ezután?

Sport & Szabadidő

Lemondott a Barcelona elnöke, de mi következik ezután?

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

Miután lemondott a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, illetve a teljes igazgatótanács, adódik a kérdés: hogyan tovább? Mikor lesz az elnökválasztás? Kik jelentkeztek be eddig a pozícióra?

Mint arról beszámoltunk, október 27-én este a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, illetve a teljes igazgatótanács lemondott jelenlegi posztjáról. A klub elnöke néhány órával lemondása előtt még arról beszélt, hogy nem gondolkodik a távozáson. A sportvezető döntésében valószínűleg az játszott szerepet, hogy a katalán kormány nem engedélyezte a Bartomeu elleni bizalmatlansági szavazás elhalasztását. Az elnök – akinek 2021 tavaszán járt volna le a mandátuma – ezek után jobbnak látta, ha távozik.

Adódik ezek után a kérdés: hogyan tovább?

Mint arról a Cadena Sar ír, az elnökválasztást – információik szerint – 2021 januárjában tartják, addig a klub ideiglenes elnöke Carles Tusquets lesz. Ezidáig öt jelölt jelentkezett be a pozícióra:

  • Victor Font,
  • Joan Laporta,
  • Jordi Farre, 
  • Toni Freixa 
  • és Lluis Fernandez.

A jelöltek közül a Barcelona klubtagjai döntik majd el, hogy ki lesz az, aki a következő hat évben irányítja a katalán sztárcsapatot – olvasható a Goal összefoglalójában.

Borítókép: JOSEP LAGO / AFP