promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona elnöke felajánlotta lemondását!
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, illetve a teljes igazgatótanács lemondott jelenlegi posztjáról. 

Már korábban felröppentek azok a hírek, miszerint Bartomeu a Barca elnökségének keddi ülése után benyújthatja lemondását. Spanyol sajtóértesülések szerint az igazgatótanács tagjaival együtt fejezik be munkájukat mégpedig azonnali hatállyal. A klub elnökének viszonya már korábban megromlott a csapat legnépszerűbb játékosával Lionel Messivel, valamint egy bizalmatlansági szavazás is indult ellene. A hírek szerint a katalán kormány nem járult hozzá az eljárás elhalasztásához, erre volt válaszlépés a lemondás.

Állítólag a vezetőség szerint mindez súlyos károkat okozott volna, valamint felesleges kockázattal járt volna a jelenlegi vírushelyzetben, mivel a klub elnökségének tagjai közül jó néhányan 60 év felettiek.

Bartomeu 2014 óta irányítja az egyesületet, az utóbbi időben viszont már rengeteg kritika érte a munkásságát. A csapat a tavalyi szezont trófea nélkül zárta, jelenleg is mindössze a 10. helyen áll a spanyol bajnokság tabelláján és a szombati El Classicót, vagyis a nagy rivális Real Madrid elleni mérkőzést is elveszítette 3-1-re.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás