promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen volt a 4 éves Novak Djokovic, mikor megkapta első teniszütőjét – videó
Borítókép:  THOMAS SAMSON / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenki elkezdi valahogy a teniszt. A világ egyik legjobb játékosa, Novak Djokovic négyéves korában kapta első ütőjét. Egy videó a szerb játékos gyerekkorából!

Mindenki elkezdi valahogy és valahol a teniszt. Az első ütő, az első ütések fontos pillanatok az életben, főképp akkor különös visszagondolni a kezdetekre, ha valaki húsz-harminc év elteltével a világ egyik legjobbjává növi ki magát. Az alábbi, különleges videóban az látható, amint Novak Djokovic, 1991 júniusában megteszi első „lépéseit”.

A négyéves szerb teniszezőt hiába kérik, nem akar énekelni. Ellenben, mikor megkapja első teniszütőjét, annyira boldog lesz, hogy azonnal dalra fakad. A produkciót követően pedig rohan, hogy kipróbálhassa ajándékát. És próbál úgy viselkedni, ahogy a profi teniszezők szoktak, labdáját például zsebre teszi, hogy aztán később nagy nehezen, de valahogy előszedje.

„Teniszezek. Hagyjatok, most teniszezek”

– mondja Novak Djokovic.

A szerb játékos négyéves korában látható lelkesedése az évek során semmit nem változott, 33 évesen pedig a világ egyik legjobb játékosa. Csakhogy néhány „érdekességet” említsünk:

  • 17-szeres Grand Slam-győztes;
  • 36 ATP 1000-es tornát nyert, ezzel rekordtartó;
  • 290 hétig állt a világranglista első helyén (a második legtöbb ideig);
  • karrierje során eddig lejátszott meccseinek 83,1 százalékát megnyerte.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás