promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Vagy én, vagy ők” – kifakadt a Puskás Akadémia edzője
Borítókép:  flickr.com/puskasakademia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Puskás Akadémia az OTP Bank Liga 8. fordulójában 3-0-ra kikapott hazai pályán a DVTK-tól. A mérkőzés után a vendégcsapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt őszintén és kissé feszülten beszélt a problémákról.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában zárótalálkozóján két, igen rossz formában lévő csapat találkozott. A Diósgyőr fogadta a Puskás Akadémiát. A vendég együttesnek a mérkőzést megelőzően két, míg a hazai csapatnak négy veresége volt. A találkozót végül a Diósgyőr nyerte 3-0-ra Drazic, Grozav és Ivanovski találatával. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a DVTK már az utolsó előtti a tabellán, a Puskás Akadémia pedig egymást követő harmadik vereségét szenvedte el.

A felcsúti csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt a találkozót követő feszült, de őszinte nyilatkozatot adott az M4 Sportnak.

„Először is, szétromboltuk a nyerő csapatot, a fiatalokat”

– kezdi Hornyák válaszát arra a kérdésre, hogy mi történt a csapattal. (Itt érdemes jelezni, a Puskás Akadémiánál a szezon elején szinte a teljes keret koronavírusos lett. Így fiatalokkal utazott a csapat az El-selejtezőre, s fiatalok játszottak a bajnokságban is. Az elmúlt három meccsen pedig már visszatértek a légiósok – a szerk.)

„Az az érzésem, hogy, ha nem lesz rend az öltözőben, hogy ha egymásra fognak irigykedni, s nem a pályán fog eldőlni az, hogy ki játszik, s hogy milyen erős, hogy megmutassa a pályán, mikor lehetőséget kap, akkor nekem itt nincs keresnivalóm. Az az érzésem, hogy a csapat visszatért a koronavírus után, mindenki csak irányítani szeretne, de játszani senki. Ha nem tesszük bele a szívünket, s nem kezdjük el a munkát a nullától... Úgy vagyok, hogy leromboltunk egy győztes csapatot, sajnos. Senki nem számított a koronavírusra, de a fiatalok nyertek. Azt gondoltam az idősebbeknek ez motiváció lesz, de sajnos az utolsó két mérkőzésen nem ismertem fel a csapatomat. A felelősségről beszélek. Nagyon erős középpályánk volt Knezeviccsel, Balutával, Plsekkel, Van Nieff. Lehet, hogy van egy-két játék formán kívül van még, de itt kell megmutatni magukat a pályán, és nemcsak a Ferencváros ellen, hanem Diósgyőrben is. Nem vagyunk sztárcsapat, ha valaki ezt gondolja, akkor nagyot téved. Munka nélkül sehol sem fogunk nyerni”

– fogalmazott a Puskás Akadémia edzője.

Hornyák elárulta, érzi, hogy nem szeretik egymást a játékosok, a kapcsolat az öltözőben nincs rendben:

„Most az ellenfelek jobban készülnek ránk, s ha nem leszünk erősebbek, akkor ilyen eredmények leszek. Ezt megpróbálom megváltoztatni, de, hogy lesz-e erre erőm? Vagy én, vagy ők”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás