promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Imádják a Liverpool-szurkolók csapatuk játékosának nyilatkozatát
Borítókép:  KENZO TRIBOUILLARD / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Liverpool játékosa, Fabinho nemcsak az Ajax elleni BL-meccsen mutatott teljesítményével, hanem egy, a gólvonalon bemutatott mentésével hívta fel magára a figyelmet, de a mérkőzés után adott nyilatkozatával is meglepte a rajongókat.

Először lépett pályára a szezonban a Liverpool vezéregyénisége, Virgil van Dijk nélkül. A sérülése miatt hónapokra kieső holland középhátvédet az Ajax elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen Fabinho helyettesítette, nem is akárhogy. A brazil labdarúgó lett az 1-0-ra megnyert mérkőzés legjobbja. Érdekesség, hogy, amikor Fabinho belső védő játszott a Poolban, akkor csapata nem szenvedett vereséget, sőt, még gólt sem kapott:

  • 2019. január: 1-0, ellenfél: Brighton;
  • 2019. feburár: 0-0, ellenfél Bayern München;
  • 2020. szeptember: 2-0, ellenfél: Chelsea;
  • 2020. október: 1-0, ellenfél: Ajax.

Fabinho nemcsak teljesítményével, és nem csak egy, a gólvonalon bemutatott mentésével hívta fel magára a figyelmet, hanem a mérkőzés után adott nyilatkozatával is. A futballista megszólalása után több Pool-szurkoló is a Twitteren adott hangot meglepődésének miszerint, mekkorát fejlődött a játékos angol tudása, amióta 2018-ban csatlakozott az klubhoz (a francia Monacótól igazolt Angliába). Persze, dicsérték a mérkőzésen mutatott teljesítménye miatt is.

„Ki tudta, hogy az angolja ennyire jó! Komolyan lenyűgöző egyéniség”

– írta egy drukker.

Sokkolt. Azt gondolom, hogy jelenleg Van Dijk a világ legjobb védője, egyúttal a csapat vezére. Az öltözőben jó hangulatot teremt, természetesen hiányzik, de tovább kell mennünk és a legjobbunkat nyújtani és miatt is nyerni a meccseket”

– mondta az Ajax elleni meccset követő interjú során Fabinho, amikor Van Dijkről kérdezték. De arról is érdeklődtek nála, hogyan készült a középhátvéd szerepre, mire figyelt.

„Taktikai szempontból mindig készen kell állnom a hosszú labdákra és arra, hogy megpróbáljam szervezni a csapat játékát. Ez nem könnyű, de egy kicsit azt kell csinálnom, amit Virgil mindig szokott – beszélnem a csapathoz, irányítanom, vezérként viselkednem. Tudom, nem vagyok egy vezéregyéniség, de megpróbálom a legjobbat kihozni. Klopp azt mondta, hogy többet kell beszélnem és szerveznem a csapatot. Néha olyan apróságokra kell figyelni, minthogy felhívom a figyelmet a második labdákra vagy a megfelelő letámadásra”

– fogalmazott a Liverpool futballistája.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás