Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Van Dijk: „Mindenki a bukásodat akarja látni, ha a felértél a csúcsra”

Van Dijk: „Mindenki a bukásodat akarja látni, ha a felértél a csúcsra”

Sport & Szabadidő

Van Dijk: „Mindenki a bukásodat akarja látni, ha a felértél a csúcsra”

Sport & Szabadidő

HZS 05:05

A Liverpool védője, Virgil van Dijk a „No Passion No Point” podcast vendége volt. A holland labdarúgó arról beszélt Eddie Hearnnak, hogy „mindenki a bukásodat akarja látni, ha a felértél a csúcsra”.

Virgil van Dijkról sokáig kevesek tudtak. A védő akkor kezdett bekerülni a köztudatba, amikor 2018 januárjában a Liverpool csapatához szerződött a Southamptontól. A holland játékos mostanra már Bajnokok Ligája-győztesnek és a Premier League-bajnoknak mondhatja magát. Most azonban Eddie Hearn „No Passion No Point” podcastműsorában arról beszélt, hogy amikor valaki felér a csúcsra, mindenki azt akarja, hogy essen onnan le. Ezért nehéz időszak előtt áll.

„Mindenki a bukásodat akarja látni, ha a felértél a csúcsra. Erről szól az élet, különösen a mostani napok. (A Liverpool a PL 2020/2021-es szezonjában az eddigi 4 forduló alatt 9 pontot szerzett, a Pool legutóbb 7-2-re kapott ki  az Aston Villától – a szerk.) Minden bele akarok adni, amíg vissza nem vonulok, hogy utána ne bánjak semmit. Nem akarok utólag semmiféle megbánást. Azt hiszem az lenne a legrosszabb érzés. Kihívásokkal teli időszak következik. Bajnokok vagyunk – ez eltart még egy ideig. Meg kell élnünk a pillanatot”

– fogalmazott Van Dijk. 

A védő pályafutása elejéről is beszélt, amikor még a futball mellett részmunkaidős mosogatóként dolgozott, hogy pénzt keressen. Egyúttal küzdött azért, hogy karrierje lehessen. Majd elkezdte teljesíteni a maga által felállított kis célokat, ekképp haladt előre: így jött előbb a Groningen, majd a Celtic, később a Southampton és most a Liverpool. 

„Állíts fel rövidtávú célokat magadnak. Legyenek álmaid, és sose add fel ezeket, addig amíg a dolgok lehetségesek. Élvezd az utat, a lentet és a fentet, a negatív oldalt is, ezek tesznek téged olyanná, amilyen vagy”

– adott tanácsot Van Dijk.

Borítókép: PAUL ELLIS / POOL / AFP