promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötből négy: a Bayern München kiütötte az Atletico Madridot a BL-ben – videó
Borítókép:  a Bayern München játékosa ünneplik a csapat gólját. Forrás: AFP/Andreas Gerbert.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligájának első fordulójában – a Barcelona–Ferencváros mérkőzésén kívül – a legnagyobb figyelem Münchenre irányult, ahol a BL-címvédő Bayern a Luis Suárezzel felálló Atletico Madridot fogadta.

Mielőtt a bajor fővárosba „látogatnánk”, mindenképpen meg kell említenünk, hogy a Real Madrid is pályára lépett, ám meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a koronavírustól és sérülésektől sújtott Sahtar Donyectől.

A müncheni találkozó előtt az is felmerült, hogy az UEFA elhalaszthatja a találkozót, ugyanis a bajor együttes csatára, Serge Gnabry koronavírusos lett. Ám a szervezet végül a találkozó megrendezése mellett döntött.

Az első percekben az Atletico Madrid birtokolta többet a labdát (Luis Suárez ziccerben centikkel maradt le egy passzról), ám fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását a Bayern München. Előbb Robert Lewandowski, majd Niklas Süle próbálkozott. Ami nem ment a két játékosnak, az sikerült francia csapattársuknak: Joshua Kimmich parádés labdával szolgálta ki Kingsley Comant, aki megszerezte a vezetést.

Ha már Coman! A francia csatár a BL-döntőben szerzett góljával zárta le az előző szezont, most pedig góllal nyitott az új Bajnokok Ligája-szezonban.

Yannick Carrasco és Renan Lodi többször is megkavarta a bajor védelmet, ám gólt nem ők, hanem a Bayern szerzett. A változatosság kedvéért, Coman gólpasszát Leon Goretzka váltotta gólra.

A második félidő azonnal egy Atletico-góllal kezdődött, ám ezt les címén nem adta meg a játékvezető. Így pedig az idő előrehaladtával csak az volt a kérdés, hogy mennyi góllal terhelik meg a németek Jan Oblak kapuját. Végül ez a szám kettő lett: előbb Corentin Tolisso, majd újra Coman íratkozott fel az eredményjelzőre.

A mérkőzés érdekessége, hogy a Bayern München ötször találta el a spanyolok kapuját, ebből pedig négy gólt rúgott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás