promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 dolog a sport világából – a hét legjobb posztjai
Borítókép:  Miguel MEDINA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Volt mit nézni az elmúlt héten is, így mi megint összegyűjtöttük a legjobb netes posztokat.

1) WeRaceAsOne-poszter: a Forma-1 idei kampánya a WeRaceAsOne, ami annyit tesz, hogy egyként versenyzünk. Mindezt az idei év eseményeinek a hatására hozták össze, az alábbi posztban látható kép pedig szintén ezt a nevet kapta. A grafikát a leírás szerint olyan négy-öt hónap alatt sikerült összehozni, és azt mondhatjuk, hogy elég látványos lett. A képregényszerű poszteren az idei év jelentősebb dolgai szerepelnek, így például a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul, aki a tetoválásra keres rá éppen a Google-ön.

Mindez a valóságban is megtörténhetett, mivel fogadást kötött a pilótájával, Daniel Ricciardóval. Az ausztrálnak egy dobogót kellett szereznie ahhoz, hogy egy általa választott tetoválás kerüljön fel a főnökére, ez pedig a múltkori harmadik hely után valószínűleg így is lesz.

2) Ibrahimovic újabb beszólása: nehéz elmenni a nagy Zlatan mellett, egyrészről fantasztikus játékos, így kár lenne kisebbíteni az érdemeit, másrészről most igazán jól megy a sora az eredményeket tekintve. Régi-új csapata, az AC Milan ott van az Európa Liga-csoportkörében, ami pedig számukra talán ennél is fontosabb, hogy vezetik az olasz bajnokságot, sőt a városi rivális Inter elleni rangadót is megnyerték 2-1-re.

Nem lehetett viszont annyira boldog attól, hogy pozitív koronavírus tesztet produkált, ami miatt kénytelen volt pihenőre menni. A svéd klasszis hála az égnek már egészséges és túl van ezen is, ha pedig valamiről mindig is híres volt, azok a fantasztikus beszólásai. Természetesen erről a helyzetről is volt mondanivalója. Most éppen a vírussal volt úgy, hogy inkább a járványnak kell félnie Zlatantól és nem fordítva, az alábbi üzenet is hasonló volt:

„Meggyógyultál! Az egészségügyi hatóságokat is figyelmeztetted, hogy a karanténnak vége. Kimehetsz!”

3) A Premier League új kedvence: nem az Inter-Milan volt az egyetlen városi rangadó az európai labdarúgás top ligáiban. A Premier League, vagyis az angol bajnokság 5. fordulójóbában az Everton a Liverpoollal találkozott. A meccs 2-2-re végződött, a hazaiaknál pedig egy kiállítás is volt a 90. percben.

Az Everton két góljából, az egyiket az a Dominic Calvert-Lewin szerezte, aki eddig kiváló formában van. A 23 éves játékos öt mérkőzés után hét góllal áll a góllövőlista élén, holtversenyben a szintén hét gólos Son Heung-Min-nel, az Everton pedig vezeti a tabellát az eddig eggyel kevesebbet játszó Aston Villa előtt.

A Football Tweet nevű oldal egy képösszeállítást tett közzé, benne a játékos gyerekkorából és a közelmúltjából származó fotókkal.

4) NASCAR – Logano már a top 4-ben: Kansas volt a következő állomása a NASCAR Cup Seriesnek, és ezen kívül már csak két futam kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy kik lesznek még esélyesek a bajnoki címre a Phoenixben rendezendő szezonzárón. A bajnokságban a szabály szerint a futamgyőzelmekkel lehet bejutni a következő körbe, amire mindig három verseny áll a pilóták és a csapatok rendelkezésére a playoffban. A legjobb nyolc küzdelmei zajlanak jelenleg, Joey Logano személyében pedig meg is van az első bajnok-jelölt.

A most 30 éves amerikainak már 2018-ban összejött a végső siker, így tavaly címvédőként vághatott neki a rájátszásnak, de az utolsó előtti körben nem jött ki a lépés, idén viszont ismét ott lesz a döntő ütközetnél.

5) MLB – megvan a döntő párosítása: ha nézők nélkül, és nehézségek árán, de valahogy elindították 2020 nyarán az idei baseball szezont az USA-ban, lassan pedig be is fejezik azt. A két főcsoport-döntő már lezajlott, az American League győztese, a Tampa Bay Rays lett, míg a másik oldalon, a National League-ben, a Los Angeles Dodgers nyerte a négy győzelemig tartó párharcot.

Az külön érdekesség, hogy idén ennek a két városnak a sportcsapatai nagyon jól teljesítenek. A Tampa jégkorong-csapata, a Lightning megnyerte az NHL-t, míg a Los Angeles Lakers hosszú idő után lett az amerikai kosárlabda-bajnokság, azaz az NBA-győztese. Az MLB-döntőben most arra is választ kapunk, hogy melyik amerikai város lesz 2020-ban a sikeresebb.

+1) Marc Marquez szurkolása otthonról: a MotoGP még mindig nagyon fiatal, de már nyolcszoros világbajnoka jelenleg otthonában lábadozik a szezonnyitón összeszedett sérülése miatt, így lőttek a címvédésnek. Ez már csak azért is nagyon szomorú, mert idén egy csapatban indulhatott volna a testvérével. Alex viszont jövőre már nem lesz a Repsol Honda tagja, máshol húzza majd a gázt, ám idén eddig elég gyengén teljesít.

Ennek ellenére valamit jól csinálhatott az elmúlt versenyen a kisebbik Marquez, hiszen végig versenyben volt az első helyért, amit végül Alex Rins szerzett meg. A Marquez család azonban saját otthonában szorított a kistesóért – a reakcióik pedig nagyon látványosak lettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás