promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ibrahimovic duplája eldöntötte az Inter elleni derbit – videó
Borítókép:  Zlatan Ibrahimovic tizenegyesét védte az Inter kapusa, ám a kipattanót már belőtte a svéd. Forrás: AFP/Miguel Medina.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az eddig száz százalékos AC Milant fogadta a városi rivális Inter az olasz labdarúgó-bajnokság, azaz a Serie A 4. fordulójában.

Az AC Milan vezére, Zlatan Ibrahimovic felépült a koronavírusból, így csapata rendelkezésére tudott állni a városi derbin. Ellenben az Inter keretéből nyolc labdarúgó is megfertőződött, így olyan ifisták is leülhettek Antonio Conte csapatának kispadjára, akik jó esetben hétvégi kimenőjüket töltötték volna.

Ibrahimovic már a mérkőzés elején megmutatta, hogy nem zavarta meg a majd két hetes kihagyás:

  • egy gyönyörű, és szemmel is nehezen követkető akció végén a hazaiak rutinos védője, Alekszandar Kolarov feleslegesen rúgta fel a svédet, aki az egyértelmű tizenegyest előbb a kapusba lőtte, majd a kipattanót a hálóba.
  • három perccel később, Rafael Leao bámulatos testcsellel csapta be védőjét, és a beadásra érkezett Zlatan, aki a hálóba pofozta a labdát.

Az Internek sem kellett több, újabb három perc elteltével, egy szép baloldali akció után, a hosszúra átlőtt labdára nem ért ki Gigi Donnarumma, így hazaiak csatára, Romelu Lukaku szépíteni tudott.

Az első félidő második játékrészében itt is, ott is voltak kisebb-nagyobb helyzetek – a legnagyobbat Lautaro Martinez hagyta ki, ugyanis fejesét a gólvonal elől tudta menteni a Milan dán védője, Simon Kjaer.

A másod játékrészre szemmel láthatóan kezdett elfogyni a csapatok lendülete: fellángolások mindkét oldalon voltak, ám inkább csontzenét láthattak a nézők. Például Franck Kessié egy akció alatt két Inter-játékost is felrúgott, amiért egyenként is járt volna sárga lap, és mivel neki már volt ilyen színű kártyája, így mehetett volna zuhanyozni, ám a játékvezető, Maurizio Mariani egyszer sem látott okot a közbeavatkozásra.

A hajrában a milanos Rade Krunic elhibázta a mérkőzéslabdát, ami visszaüthetett volna, ugyanis Donnarumma elkaszálta a kilépő Lukakut, a bíró megadta a büntetőt, ám a VAR közbeszólt: a belga csatár lesről indult.

A hosszabbítás utolsó másodperceiben is meg lett volna a lehetőség az egyenlítésre, ám Lukaku sarkazását az AC Milan kapusa védeni tudta.

A győzelemnek köszönhetően a Milan egyedüli, száz százalékos csapatként vezeti a Serie A-t.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás