promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: ötöt kapott a Ferencváros Barcelonában
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 5:1-es Barcelona elleni vereséggel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényében. A magyar csapat gólját Haratin szerezte tizenegyesből. Mutatjuk a mérkőzés összefoglalóját!

A Barcelona-Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzés előtt a katalán csapat edzője, Ronald Koeman arról beszélt, hogy ahhoz, hogy a Real Madrid elleni El Clásicón sikeresek legyenek, fontos, hogy a BL-ben jól rajtoljanak. Így senkit nem akar pihentetni a hétvégi mérkőzés előtt. A holland szakember alapvetően tartotta magát szavához, hiszen Messivel, Ansu Fatival és Dembelével (Trincaóval kiegészülve) állt fel a Barca kezdőcsapatának támadósora.

A mérközés összképét alapvetően jól leírja néhány statisztikai adat:

  • a Barcelona 58 százalékban birtokolta a labdát (tette mindezt úgy, hogy a 68. percben Piquét kiállította a játékvezető);
  • 21-szer lőtt kapura, míg a Ferencváros csak 8-szor (a Barca 11-szer, a Fradi 2-szer talált kaput.)
  • a hazai csapat majd 6-szor annyi veszélyes támadást (90-16) vezetett, mint ellenfele.

Érdemes megjegyezni, azt lehetett látni, amit Szerhij Rebrov is jósolt a találkozó előtt: a Ferencváros próbált alkalmazkodni a Barcelona futballjához. Ezt többé-kevésbé jól is tette a magyar együttes, amely kialakított néhány helyzetet, szerzett egy tizenegyes gólt (a 70. percben Haratin talált be.), illetve lőtt egy kapufát. A Fradi tehát összességében tisztességgel helyt állt a Barcelona ellen.

Alább mutatjuk a találkozó összefoglalóját!

FC Barcelona-Ferencvárosi TC 5-1 (2-0).
Gól: Messi (27., 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), Dembélé (89.), illetve Haratin (70., 11-esből); kiállítva: Piqué (68.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás