promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra megkoronázták LeBron Jamest, 17. alkalommal bajnok a Los Angeles Lakers
Borítókép:  Douglas P. DeFelice / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Miami Heat elleni győzelemmel tíz év után lett az NBA győztese a Lakers.

A magyar idő szerint október 12-i, hajnali mérkőzés már a hatodik volt az NBA négy győzelemig tartó nagydöntőjében. A Los Angeles Lakers a párharc során kétszer is megtudta duplázni előnyét, hiszen vezettek 2-0-ra és 3-1-re is, ám a Miami Heat Jimmy Butler vezényletével mindkétszer közelebb tudott férkőzni. A Lakers mindössze csak egy győzelemre volt a bajnoki címtől, így a hétfő hajnalban elkezdődő találkozón a kérdés az volt, hogy szükség lesz a mindent eldöntő hetedik ütközetre, avagy már most bajnokot lehet avatni.

Az utóbbi jött össze, mivel a Lakers szinte esélyt sem adott a Heatnek. 17-16-ig még kiélezett volt a meccs, de az első negyed végére ellépett a Lakers nyolc ponttal, majd ezt tovább növelve a nagyszünetre már 28 pontos előnnyel mehettek pihenni. A helyzet később sem változott sokat egészen az utolsó negyedig, amit 16 ponttal nyert meg a Heat, de már ez is kevés volt ahhoz, hogy utolérjék riválisukat. A vége 93-106 lett, így pedig az NBA-ben a 17. bajnoki címét ünnepelheti a Lakers, amely 2010 óta az első.

Lebron James történelmet írt

Mindig érdekes kérdés, hogy vajon ki lesz a döntőben az MVP, vagyis az NBA fináléjának legértékesebb játékosa. LeBron James kapta idén a címet, miután 29,8 pontot dobott átlagban a mérkőzések során. A döntő legértékesebbje címet korábban még senki sem szerezte meg három különböző csapattal, ő az első, akinek ez összejött. Az idei siker előtt a mostani ellenfél és a Cleveland Cavaliers színeiben sikerült még ez Jamesnek. A négyszeres MVP a tőle megszokott lazasággal ünnepelt, az alább látható videón, épp az édesanyját hívja fel a győzelem után.

Egy hosszú időszak vége

Tíz évnek kellett eltelni ahhoz, hogy Los Angelesben ismét ünnepelhessenek az emberek. A csapat otthonának számító Staples Center elé elég gyorsan összegyűlt a tömeg, és hatalmas ünneplésbe kezdett. A szurkolók többsége az idén januárban tragikusan elhunyt Kobe Bryantet éltette, akivel utoljára szereztek bajnoki címet. A 2010-2011-es szezon óta még a döntő közelébe sem sikerült kerülni.

A finálé iránti nagy érdeklődésre jó példa, hogy a Google is készült. Elég csak rákeresni a győztes csapat vagy éppen a liga nevére, a keresőoldal pedig egy nagy tűzijátékot dob fel nekünk a képernyőre, a Lakers hagyományos lila és arany színeiben – így ünnepelve az amerikai kosárlabda-liga régi-új bajnokát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás