promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea: „Néha elbizonytalanodom, hogy jó ember vagyok-e”
Borítókép:  ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kadarkai Endre „Legnagyobb” címet viselő Youtube-sorozatának vendége volt Babos Tímea. A friss Roland Garros-győztes sportoló elárulta, hogy az önbizalom volt az, ami számára mindig is hiányosság volt.

Kevés az olyan jellegű interjú (legyen az írott vagy videós formátumú), ahol az ember, s annak döntései mögött meghúzódó mechanizmus kerül előtérbe. Ahol kiderül, hogy ki, milyen ember, miért viselkedik úgy ahogy, mitől fél leginkább vagy mit tart gyengeségének. Kadarkai Endre, aki az évek alatt több különböző jellegű beszélgetős műsort vezetett már (lásd Világtalálkozó), nemrég a Youtube-on belevágott a „Legnagyobb” címet viselő sorozatába.

Mint írja, 

„különböző életkorok, élményanyagok, világlátások, intellektusok, társadalomban elfoglalt helyek. Tudós, celeb, művész, civil, híresség. Minden hétnek van egy témája, ami úgy kezdődik, hogy legnagyobb. Legnagyobb árulás. Legnagyobb sikerélmény. Legnagyobb hiányosság. Vagy éppen legnagyobb bátorság. Meddig jutunk el nagyjából 10 perc alatt egy történetből? Aki kíváncsi, kövesse a sorozatot!”

Ennek a sorozatnak volt a legutóbbi vendége a friss Roland Garros-győztes Babos Tímea, akit Kadarkai Endre arról kérdezett, hogy mi a legnagyobb gyengesége.

„Ha a karrieremre gondolok, akkor az önbizalom volt az, ami nekem mindig hiányosság volt, s, amivel mindig küzdöttem. S talán-talán a mai napig küzdök. Ez az amin próbálok nap mint nap dolgozni és javítani. Ez motivál is egyben, hogy jobb legyen, hogy változtassak rajta”

– mondta a teniszező.

Arra a kérdésre, hogy miben mutatkozik, hogy nincs önbizalma Babos azt felelte: külön kell választani az egyéni és páros pályafutását.

„Még, ha úgy érzem is, hogy nem megy a játék, akkor is, hogy odalépek a párosnál, nem tudom elképzelni, hogy kikapok. Nem azért, mert a partnerben jobban bízok, hanem magamat sokkal jobbnak tartom az ellenfélnél. A világ egyik legjobb páros játékosának gondolom magam. Míg egyéniben sokszor ez hiányzik”

– fogalmazott.

Babos elárulta, hogy amikor meccs közben leblokkol, akkor úgy érzi, mintha 100 kg-os súlyt cipelne mindkét lábán.

„Nálam ennek fizikai hatása van”

– tette hozzá. Mint mondta, magánemberként is megjelenik nála az önbizalomhiány:

„Néha elbizonytalanodom, hogy jó ember vagyok-e”.

Szerinte az a jó ember, aki nemcsak önös érdekeket néz.

„Odafigyel másokra, s próbál másokkal jót tenni”

– fejezte be gondolatmenetét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás