promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roland Garros-győztes párosban Babos Tímea!
Borítókép:  ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte a 2020-as Roland Garros páros versenyét. Babosék ezzel a győzelemmelt megvédték címüket a francia nyílt teniszbajnokságon. „Köszönöm a családomnak, a magyar szurkolóknak a támogatást" – mondta a magyar teniszező az eredményhirdetésnél.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic címet védett Párizsban. A magyar-francia kettős nyerte ugyanis a női párosok versenyébet 2020-as francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson. Az alig több mint másfél óráig tartó mérkőzésen Babosék 6:4, 7:5-re győzték le az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót. 

A 49 percig tartó első szettben a felek 3:3-ig hozták az adogatásukat, majd a brékelőny Babos-Mladenovic pároshoz került. Ugyan előbb 5:3-s vezetésnél még két szettlabdát hárított  a Guarachi-Krawczyk kettős, de 5:4-nél Babos kiszerválta a játszmát. A második játszma már egy fokkal izgalmasabb volt: 

5:4-es állásig öt brékkel jutottak el a felek.

Ezután 6:5-nél - egy újabb elvett adogatást követően – Baboséknál volt az előny, Mladenovic pedig lezárta az 1 óra 35 percig tartó mérkőzést.

„Köszönöm a szervezőknek, a játékvezetőknek és a labdaszedőknek is, hogy ilyen színvonalú versenyt rendeztek. Köszönöm Kikinek is, köszönöm, hogy ezt az élményt is megoszthatom veled. Köszönöm a családomnak, a magyar szurkolóknak a támogatást. Találkozunk jövőre, találkozunk hamarosan Párizs!” – fogalmazott Babos Tímea az eredményhirdetésnél.

Babos Tímea 24. tornagyőzelmét aratta párosban, és ez a negyedik Grand Slam-diadala. A magyar-francia páros a trófea mellé összesen 319 652 eurót (113 millió forint) kapott sikeréért.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás