promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmaradt Mick Schumacher bemutatkozása a Forma-1-ben
Borítókép:  Ina FASSBENDER / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fiatal német az Eifel Nagydíj első szabadedzésén kapott volna tesztlehetőséget, ám az időjárás közbeszólt.

Abszolút megszokott dolog a Forma 1-ben, hogy egyes csapatok a péntek délelőtti gyakorlások során lehetőséget biztosítanak fiatal pilóták számára, hogy kipróbálhassák a versenygépeiket. Ezúttal a Ferrari versenyzői akadémiájának két tehetsége, Callum Ilott és Mick Schumacher gurulhatott volna pályára, előbbi a Haas, utóbbi pedig az Alfa Romeo autójával.

A kis Schumacher jelenleg vezeti az F1 előszobájának számító Formula 2 pontversenyét, így komoly esélye van arra, hogy hamarosan szerződést kapjon valamelyik csapatnál – a szabadedzésen való szereplését pedig sokan várták, ám erre még várni kell.

Az F1 ezen a hétvégén a németországi Nürburgringen versenyez, amely nem volt része az eredeti versenynaptárnak, viszont a koronavírus miatt átalakított programba, mint beugró helyszín kerülhetett be. A hétvégére jelen állás szerint elég hűvös és csapadékos időt mondanak, ami komoly problémákat okozhat, az előrejelzések szerint a legmagasabb hőmérséklet mindössze 13 fok lehet.

A hatalmas köd miatt a mentőhelikopter sem tudott volna felszállni, így biztonsági okokból a 11:00-tól kezdődő 1. szabadedzést törölni kellett, akárcsak később a második gyakorlást is, vagyis egy nap után egy métert sem tettek meg eddig az autók. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás