promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: Győzni megyünk Bulgáriába
Borítókép:  valogatott.mlsz.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott október 8-án, Szófiában, Bulgária ellen játszik Európa-bajnoki-pótselejtezőt. A győztes majd a Izland-Románia nyertesével mérkőzhet az Eb-részvételért. A fontos találkozó előtt Marco Rossi előtt osztotta meg gondolatait, kitérve arra, hogyan pótolható Szoboszlai Dominik.

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó edzését tartotta meg október 7-én, szerdán délelőtt az Illovszky-stadionban a Bulgária elleni Európa-bajnoki-pótselejtező előtt. A tréninget megelőzően az együttes szövetségi kapitánya, Marco Rossi beszélt – a sokak által csak – „az év mérkőzésének” kikiáltott találkozóról. Az olasz szakember kiemelte, ismerik a bolgárok erősségeit és gyengeségeit, s úgy látja nincs nagy különbség a két csapat között.

„Nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely sosem adja fel, és több kerettagjuk egyénileg is remek teljesítményre képes. Bízom a játékosaim képességeiben, és tudom, hogy megfelelő hozzáállással, a kidolgozott taktika betartásával sikeresek lehetünk Szófiában. A hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve”

– fogalmazott a válogatott szövetségi kapitánya.

Rossi kérdésre kiemelte, hogy ugyan tudja, hogy sokat jelent Szoboszlai a válogatottnak, de jelezte megfelelő motivációval, hozzáállással reményei szerint kompenzálni tudják a kieső játékosok okozta problémákat.

A Freiburg játékosa, Sallai Roland szerint fontos, hogy legalább olyan harcosan játsszon a magyar csapat, mint a bolgár, de úgy látja „csapatként és egyénileg is felénk billenhet a mérleg nyelve”. 

„Nagy érvágás, hogy több játékosunk nem lehet velünk, de akik itt vannak, képesek helyettesíteni a hiányzókat. Sajnos magyar szurkolók nem lehetnek ott a lelátón, azért küzdünk, hogy novemberben a Puskás Arénában játszhassunk egy újabb pótselejtezőt, és akkor már mi lehetünk hasonló előnyben riválisunkkal szemben” 

– tette hozzá Sallai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás