promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bércsökkentésbe kezdenek a Barcelonánál
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona vezetősége azért, hogy lassítsa az eladósodottság mértékét drasztikus lépésre szánta el magát. Általános, mindenkire kiterjedő bércsökkentésről kezd tárgyalásokba.

Nemrég hozta nyilvánosságra a Barcelona vezetőségi tagja, Jordi Moix gazdasági alelnök a klub 2019/2020-as szezonjának gazdasági beszámolóját. Ebből kiderült, ahogy számos európai csapatnál, úgy a Barcelonánál is akadt bőven kiesés a koronavírus-járvány következtében.

Az előző idényre 1047 millió eurós bevétellel számolt a klub, végül 855 millió folyt be a kasszába. Emellett a jelentés 97 millió eurós veszteségről is beszámol, ahogy arról is, hogy a Barca teljes adóssága megduplázódott, immár 488 millió euró – írja a 90min. A 2020/2021-es szezonra a tervezett költségvetés: 791 millió euró.

A Barcelona vezetősége azért, hogy lassítsa az eladósottság mértékét drasztikus lépére szánta el magát. Általános, mindenkire kiterjedő bércsökkentésről kezdenek tárgyalni – írja a Marca. Ez azt jelenti, hogy a játékosoktól kezdve, a szakmai stáb tagjain át a személyzet tagjaig mindenkinél bércsökkentés lesz. A Barca első keretének tagjai képviselőket választanak maguk közül, akik a futballisták érdekeit tartják majd szem előtt a gazdasági bizottsággal folytatott tárgyalások során.

Ugyanakkor a spanyol lap arról is ír, hogy minden játékosnak és alkalmazottnak joga van ahhoz, amennyiben nem felel meg számára a bércsökkentés utáni állapot, hogy szabadon elhagyhassa a klubot és magával vigyen húsz nap fizetést pontosan annyiszor ahány évet a klubnál töltött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás