promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az újabb bravúr már nem jött össze Fucsovicsnak
Borítókép:  MARTIN BUREAU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fucsovics Márton egy 3 óra 57 perces mérkőzésen kapott ki 6:7, 7:5, 6:4, 7:6-ra Andrej Rubljovtól a Roland Garros 4. fordulójában.

Fucsovics Márton remekül kezdte a Roland Garrost. A francia Grand Slam-torna első fordulójában a magyar teniszező négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet, majd a második körben három szettben nyert a spanyol Albert Ramos Vinolas ellen, harmadik körben pedig szintén 3-0-ra verte a brazil Thiago Monteirót.

Ezután jött egy újabb nehéz ellenfél, Andrej Rubljov (világranglista 12.) személyében. (Az orosz teniszező úgy érkezett Franciaországba, hogy megnyerte a Garros felvezetőtornájaként aposztrofált hamburgi tornát.)

Fucsovics jól kezdte a mérkőzést, rögtön elvette ellenfele adogatását, amit még egyszer megtett az első szettben, de Rubljovnak sikerült egyenlítenie, azonban végül tie-breakkel került szettelőnybe a nyíregyházi játékos.

A második szettben már 4:1 is volt Fucsovicsnak, de a magyar teniszező nem tudta megtartani előnyét, s Rubljov előbb 5:5-nél beérte, majd 7:5-re hozta is a második szettet. A harmadik játszmában szintén brékelt Fucsovics, de 3:1-et követően Rubljov visszajött a meccsbe, majd 6:4-el övé lett a harmadik szett is. A negyedik játszma már kevésbé hozott hektikus játékot, a felek fej-fej mellett haladtak 6:6-ig, a tie-breakben azonban Rubljov koncentráltabb volt, s nyerte végül 3:1-es szettaránnyal a 3 óra 57 perces találkozót.

Ami külön érdekesség, egyúttal a mérkőzést jelentősen befolyásoló tényező, a kihasznált, pontosabban ki nem használt bréklabdák aránya.

Míg a magyar teniszező a 16 lehetőségéből csak 5-el élt, addig orosz ellenfele 12-szer jutott előnyhöz, s ezt 7-szer, azaz 58 százalékban ki is használta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás