promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Állva tapsolta meg a svájci közönség Fucsovicsot
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első szettben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét fél hozta adogatójátékait, egyik teniszezőnek sem volt bréklabdája. Fucsovics - a rangsor 100. helyezettje - többször is vezetett harminc-semmire, de a Bázelben címvédő horvát ellenfele mindannyiszor fordítani tudott. A rövidítésre 49 perc elteltével került sor, és abban a másodikként kiemelt Cilic előbb 4-1-re, majd 6-3-ra elhúzott, végül pedig az első szettlabdáját értékesítette. A nyitójátszma 57 percig tartott.

A második elején fordult elő először, hogy az egyik játékos bréklabdához jutott, ez Cilic volt, aki élt is a lehetőséggel. A saját adogatását viszont nem tudta hozni, mert ekkor meg Fucsovics teniszezett bravúrosan. Újabb brék következett, majd a horvát hozta saját szerváját, ezzel 3:1-re elhúzott. A magyar játékos viszont továbbra is szívósan küzdött, és három sikeres gémmel fordított. Azután 6:5-ig minkét fél eredményesen szervált, végül Fucsovics újra elvette ellenfele adogatójátékát, ezzel 58 perc alatt övé lett a második szakasz.

Lendülete a következő gémig tartott ki, majd 1:0 után négyet elveszített. Ebben a szakaszban több volt játékában a bizonytalanság, fáradtnak is tűnt, de mint kiderült, maradt még tartaléka. 1:4-ről feljött 3:4-re, majd egy újabb brékkel 5:5-nél egyenlített, azután a saját adogatójátékát is megnyerte. A hátrányba került Cilic viszont egyenlíteni tudott, a rövidítésben pedig nagyon koncentráltan teniszezett, és 6-1-re elhúzott. A svájci közönség által támogatott Fucsovics azonban tovább küzdött - s miután váratlanul egy pillangó kezdett el röpdösni körülötte, s emiatt kétszer is állt a játék pár másodpercig -, újra erőre kapott, és 4-6-ig felzárkózott. Végül Cilic a negyedik mérkőzéslabdáját már értékesítette. Az utolsó szett 1 óra 10 percig, a mérkőzés pedig 3 óra 5 percig tartott.

Fucsovics a nagyszerű mérkőzésen "eltüntette" a 96 helynyi ranglistakülönbséget, és nagyon közel állt a hatalmas bravúrhoz, a US Open 2014-es bajnokának legyőzéséhez.

A közönség végig Fucsovics mellett volt, akit állva tapsoltak meg a mézkőzés után. Kimondhatjuk, nagyobb tapsot kapott, mint Cilic, akit már azért is fújolt a svájci publikum, mert túl sokáig pattogtatta a labdát saját adogatásainál. Ezt már a közönség is megunta és ezért kétszer is kifejezték véleményüket.

Fucsovics remekül helytállt, és jó úton van afféle, hogy előkelő ellenfele legyen a legnagyobbaknak is. Jövőre már biztosan ott lesz az Australian Open főtábláján. (MTI; Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás