promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sámánt szerződtettek Kaposváron, hogy „levegyék a csapatról a rontást”
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem épp szokványos módon próbálta megoldani a Kaposvári Rákóczi vezetősége azt, hogy a csapat másodosztályú bajnokságot katasztrofálisan kezdte. A vezetőség sámánt szerződtetett, hogy „levegye a csapatról a rontást”.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Kaposvári Rákóczi maradandó nyomott hagyott a magyar elsőosztály 2019/2020-as szezonjában. A somogyi együttes a 33 forduló alatt összesen 14 pontot szerzett (négy győzelem, két döntetlen), lőtt 27 gólt és kapott 80-at (gólkülönsége -53). Nem meglepő módon már több fordulóval az előző idény vége előtt biztos kiesőként várhatta a magyar másodosztály 2020/2021-es szezonját.

A NB II-ben sem kezdett jól a csapat. A Kaposvár a hetedik fordulóig nem tudott nyerni, öt pontot és négy piros lapott gyüjtött össze. (A nyolcadik fordulóban jött az áttörés, a Budaörs elleni 3-0-s sikerrel.) Ami azonban ennél érdekesebb, az az, hogy miként próbálta megoldani a csapat körüli vezetőség a sikertelen szezonkezdét. A KAPOS-T arról ír, hogy

„a Waltner Róbert (korábbi vezetőedző)-Illés János (ügyvezető) duó egy valódi sámánt szerződtetett, hogy »levegye a csapatról a rontást«. A játékosoknak pénzbüntetés terhe mellett kötelező volt együttműködni a javasemberrel”.

A vezetőedzőt, amúgy már nem Waltner Róbertnek hívják, a kaposvári együttest alig egy hónapja a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter irányítja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás