promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változtatásokat jelentette be az MLSZ
Borítókép:  Csányi Sándor MLSZ-elnök , Kép forrása: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyar Labdarúgó Szövetség október 2-től engedélyezi az öt csere alkalmazásának lehetőségét az országos felnőtt bajnokságokban és a Magyar Kupa-küzdelmekben. 

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) még a koronavírus-járvány első hulláma idején, májusban döntött úgy, hogy

a csapatoknak a három helyett öt cserelehetőségük lehet mérkőzésekenként, miközben a játékmegszakítások számát háromban határozta meg.

 [[c]]

A Magyar Labdarúgó Szövetség, összhangban az IFAB-bal, szintén engedélyezte a 2019/2020-as szezonban, de a 2020/2021-es idény már újra a megszokott, három cserelehetőséggel indult. A magyar testület azonban most úgy döntött:

„október 2-től engedélyezi az öt csere alkalmazásának lehetőségét az országos felnőtt bajnokságokban és a Magyar Kupa-küzdelmekben”

áll a szövetség honlapján.

A döntés célja az is, hogy minél több fiatal játékos lépjen pályára hétvégenként. A határozat magával vonja a mérkőzésre nevezhető labdarúgók számának növekedését. Mostantól az eddigi 18-helyett már 23 labdarúgót lehet nevezni.

De kibővítették a felnőtt profi labdarúgásban alkalmazott járványügyi protokollt, ennek része, hogy mostantól kötelezővé válnak a higiéniás intézkedések, ahogy az is, hogy a sportszervezetek köteles kinevezni járványügyi szakemberüket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás