Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hiába jön Messi és Ronaldo, a Fradi nem játszhat a Puskás Arénában

Hiába jön Messi és Ronaldo, a Fradi nem játszhat a Puskás Arénában

Sport & Szabadidő

Hiába jön Messi és Ronaldo, a Fradi nem játszhat a Puskás Arénában

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 10:52

A Ferencváros átköltözött volna a hazai mérkőzésekre a Puskásba, de a gyepet cserélni kell.

Csütörtökön eldőlt a Bajnokok Ligája sorsoláson, hogy a Ferencvárosnak annyira nem kell izgulnia a továbbjutás miatt, azonban olyan nagycsapatokat hoznak majd el Budapestre, mint a Juventus, vagy a Barcelona.

A sors úgy látszik úgy akarta, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ismét farkasszemet nézzen egymással, mi pedig láthassuk a két világsztárt. A csoportban szintén ott van a FK Dinamo Kijiv, akiktől ha úgy van, még pontot is csenhetnek a zöldek. Ha egy döntetlent ér el a csapat, már azzal is jelentős összeg üti a klub markát.

Közben jó hírek érkeztek, mert eldőlt, hogy a szerencsésebb magyar szurkolók valóban láthatják majd testközelből a világsztárokat, na meg buzdíthatják a Fradit. Rob Harris, az AP szakírója Twitteren bejelentette, hogy az UEFA visszaengedi a szurkolókat a stadionokba. Csak hazai szurkolók lehetnek jelen, és a jegyek 30 százalékát lehet értékesíteni.

Ésszerű is lett volna, hogy a Ferencváros a 22 ezres Groupama Arénából átköltözik a Puskás Arénába, ahová jóval több szurkolót tudnának beengedni, de mint később kiderült, ez nem lehetséges.

„Az FTC vezetősége felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, amelynek vezetősége bár rendkívül segítőkész és konstruktív volt, de arról értesítette egyesületünket, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapásunkat nem tudnánk náluk megrendezni”

- írta közleményében a klub.

A technikai ok az, hogy a 190 milliárd forintból épült stadionban máris cserélni kell a gyepszőnyeget, és a munkálatok valószínűleg nem lesznek készen, mire a Fradi belekezd a csoportkörbe. Persze az megoldás lehetne, hogy egy meccset a Groupama Arénában tartanak, míg a másik kettőt a Puskásban, de a Bajnokok Ligája nem engedi, hogy egy csapat cserélgesse a hazai helyszíneit.

A Puskásban háromszor annyian lehetnének jelen, de a stadion nem tudja jelenleg vendégül látni a Fradit, tehát a mérkőzések a Groupamában lesznek megtartva.

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP