promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A végét nem bírta a MOL Fehérvár, álom maradt az Európa-liga – videó
Borítókép:  Facebook/MOL Fehérvár FC.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Standard Liege hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a MOL Fehérvárt csütörtökön a labdarúgó Európa-liga utolsó, negyedik selejtezőkörében, így a belga csapat jutott főtáblára, a magyar pedig kiesett.

Az esélytelenebbnek tartott Fehérvár meglepően magabiztosan kezdte a mérkőzést, sőt egy gyors ellentámadás végén – szerencsés körülmények között – Nikolics elé került a labda, aki a jobb alsóba helyezett.

A kapott gól felébresztette a belgákat, akik az első valamirevaló helyzetüket kihagyták, ám még meddő mezőnyfölényt sem tudtak kialakítani. Ellenben a magyar bajnoki ezüstérmes kontráiban volt veszély. Egy ilyen végén Petrjak megduplázhatta volna az előnyt, ám a visszaérő védő blokkolni tudott. A fehérváriak magabiztos védekezéséről mindent elárul, hogy a Standard csak egyszer találta el Kovácsik kapuját.

A második félidő elején érezhetően még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak és a MOL Fehérvár 358 perc után gólt kapott az Európa-ligában.

A folytatásban is többet birtokolta a labdát a Standard, ám csak néhány lehetősége akadt a gólszerzésre. A játékrész közepén Márton Gábor két cserével igyekezett frissíteni a középpályán, ám terve nem jött be, mert a csapat továbbra sem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát. Egy szögletet követően Musliu lerántotta ellenfelét, a jogos büntetőt pedig értékesítette a Standard játékosa. Az utolsó tíz percben már nem tudott megújulni a fehérvági gárda, ellenben a belgák rúghattak még egy büntetőt, ezzel pedig bebiztosították a győzelmet, és az El-főtáblára kerülést. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás