Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Emiatt nem lehetett Ansu Fati a Villareal elleni meccs legjobbja

Emiatt nem lehetett Ansu Fati a Villareal elleni meccs legjobbja

Sport & Szabadidő

Emiatt nem lehetett Ansu Fati a Villareal elleni meccs legjobbja

Sport & Szabadidő

HZS 16:32

Hiába volt a Barcelona–Villareal mérkőzés legjobbja Ansu Fati. A 17 éves támadó mégsem kaphatta meg a találkozó legjobbjának járó elismerést.

A Barcelona is megkezdte spanyol bajnokság (La Liga) 2020/2021-es szezonját. Nem is akárhogy, a katalánok vezetőedzőjeként első mérkőzést „játszó” Ronald Koeman együttese hazai pályán 4-0-ra verte a Villarealt. A találkozó főszereplője a hazai csapat tinisztárja, Ansu Fati volt. A 17 éves támadó két gólt szerzett és kiharcolt egy büntetőt is. (A negyedik gólt a Villareal védője, Pau Francisco Torres „szerezte”.)

A találkozón mutatott teljesítéményét követően egyértelműnek tűnt, hogy a mérkőzés embere, Ansu Fati lesz. Mégis a lefújás után az elismerést az egy gólpasszt kiosztó Jordi Alba kapta. Később kiderült,

azért nem kaphatta Ansu Fati a jutalmat, mert „a mérkőzés embere”-díjat a Budweiser sörmárka szponzorálja, a támadó pedig még nem töltötte be 18. évét – tehát kiskorúnak számít.

Ansu Fati egyébként La Liga karrierje során elképesztő hatékonysággal futballozik: eddigi 14, kaput eltaláló lövéséből 9 gól született. A spanyol támadó emellett sorra dönti a rekordokat, hogy pontosan, miről is van szó, arról bővebben itt írtunk.

Borítókép: JOSEP LAGO / AFP