Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

7,3 millió forintot is hazavihet egy NB II-es focista

7,3 millió forintot is hazavihet egy NB II-es focista

Sport & Szabadidő

7,3 millió forintot is hazavihet egy NB II-es focista

Sport & Szabadidő

HZS 14:50

A magyar másodosztályban szereplő Debrecen és Vasas elképesztően magas fizetést ad a magyar válogatottat is megjárt játékosainak. Egy labdarúgó havonta akár 7,3 millió forintot is hazavihet.

Aki egy kicsit közelebbről figyeli a magyar futball elmúlt hetekben történő átigazolásait, észrevehette, hogy a magyar másodosztályban több az NB I-et, sőt, a magyar válogatottat megjárt labdarúgó szerepel. A Vasas és a Debrecen átigazolásoknál mutatott „teljesítménye” külön kiemelkedik.

A Debrecenbe olyan játékosok igazoltak, mint Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Sós Bence, Varga József, Gróf Dávid, Tischler Patrik vagy épp Poór Patrik. A Vasas pedig többek között megszerezte Kenny Otigbát, Pátaki Mátét, Litauszki Róbertet, Radó Andrást és Pekár Lászlót. 

A Focibolond az átigazolásokat követően gyorsan meg is jegyezte, a fenn említett két csapat akár egy kezdőtizenegyet is ki tudna állítani azon játékosokból, akik az elmúlt két és fél évben válogatottak (vagy kerettagok) voltak, s jelenleg a magyar másodosztályban fociznak

Gróf Dávid – Pávkovics Bence, Kenny Otigba (180'), Litauszki Róbert, Tóth Bence, Korhut Mihály (730') – Dzsudzsák Balázs (967'), Pátkai Máté (585'), Varga József (102'), Ferenczi János (29') – Feczesin Róbert (30'). (Zárójelben az ezen időszak alatt játszott játékpercek a nemzeti csapatban, aki mögött pedig nem látsz ilyet, az csupán kerettag volt.)

De ez még nem minden. A Blikk ugyanis utánament annak, hogy a magyar szinten kiemelkedő játékosok mennyit is kereshetnek a másodosztályban.

„Kósa Lajos (56) országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az egyesületnél fizetési korlát van, ez alól Dzsudzsák sem kivétel. Információink szerint ez havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) jelent, ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatérő Korhut Mihály és Varga József is”

– írja a bulvárlap.

A Vasasnál sem kell aggódnia a játékosoknak. Mint a Blikk írja,

„Feczesin Róbert havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), az idei élvonalbeli gólkirály, Radó András (27) 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett (esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani.) Pátkai Máté (32) és Otigba Kenneth (28) sem keres rosszul, előbbi havi 12,5 ezer (4,5 millió Ft), utóbbi 16,6 ezer eurót (6 millió Ft) tehet zsebre értesüléseink szerint”.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt