Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Észtországban a világ leggyorsabb cseréjét hajtották végre – ez az oka

Észtországban a világ leggyorsabb cseréjét hajtották végre – ez az oka

Sport & Szabadidő

Észtországban a világ leggyorsabb cseréjét hajtották végre – ez az oka

Sport & Szabadidő

HZS 14:01

A Levadia Tallinn-Nomme Kalju FC észt első osztályú bajnoki mérkőzésen a vendég csapat 13 másodperccel a kezdősípszó után cserét hajtott végre. És nem, nem sérülés miatt történt a változtatás.

Ugyan nem áll rendelkezésre adat a világ összes, valaha lejátszott futballmérkőzéséről. Csak az a biztos, hogy 1995 óta létezik egy szabály, miszerint egy meccsen hármat lehet cserélni. Ahogy az is biztos, hogy Dan Petrescu (a Chelsea és Cluj korábbi edzője) idén márciuban egy meccsen 24 másodperc után cserélt. Ami azonban a szeptember 19-i hétvégén történt egy észt bajnoki mérkőzésen az ezt a rövid időt is felülmúlja. Szinte biztos, hogy a futballtörténelem leggyorsabb cseréjét lehetett látni.

Észtországban a Levadia Tallinn-Nomme Kalju FC első osztályú bajnoki mérkőzésen a vendég csapat 13 másodperccel a kezdősípszót követően cserélt – olvasható a Guardianen. A változtatás nem sérülés miatt történt, hanem egy, a helyi Premier League-ben meglévő szabályozás miatt. Az élvonalbeli csapatoknak ugyanis kötelező két saját nevelésú labdarúgót a kezdőcsapatba tenni. Ebből az egyiknek végig kell játszania a találkozót.

A 16 éves Lauri Suup azért kerülhetett a kezdőcsapatba, mert több csapattársa, koronavírus maitt házi karanténba került. De mint, ahogy az az alábbi videón is látszik, 13 másodpercet töltött csak a pályán. Ahogy az is látható, előre megtervezett lépésről volt szó, amit a focista tudomásul vett.

Borítókép: Épp csere történik egy Bundesliga-meccsen. A kép illusztráció. FIRO SPORTPHOTO / JÜRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP