promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bayern München edzője nem engedne nézőket a budapesti Szuperkupára
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A német drukkerek ettől függetlenül kihasználják a helyzetet, hogy végre élőben lássák a csapatot.

Csütörtökön tartják a Szuperkupát, ahol a Bajnokok Ligája győztes Bayern München, és az Európa-ligát megnyerő Sevilla néz majd farkasszemet egymással. Két profi csapat mutatkozik be a Puskás Arénában, de a járvány miatt nem lehet teltház. A stadion nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA.

Pénteken kezdetét vette a Bundesliga, ahol a Bayern München nem engedett a formájából, és 8-0-ra verte a Schalke 04 együttesét. A szurkolóknak Magyarországra kell jönniük, hogy élőben láthassák a csapatot, mert a német bajnokság továbbra is nézők nélkül zajlik.

A Bayern drukkerek éltek is a lehetőséggel, és lecsaptak mind a 3 ezer jegyre. A bajor klub még abban is segíti őket, hogy kifizeti a Magyarországra utazó szurkolóinak koronavírustesztjét.

Ez lesz az első mérkőzés a koronavírus-járvány kirobbanása óta, amire beengednek nézőket. Az UEFA egy tesznek szánja az egészet, és ha jól sül el, akkor lehet a későbbiekben engednének be szurkolókat korlátozott számban a helyszínekre.

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet azzal, hogy szurkolókat engedjenek be a meccsre, miután az illetékes német hivatal járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot. 

„Ez egy olyan dolog, amit az ember nem nagyon tud felfogni. De hát nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások”

– nyilatkozta beletörődően a szakember.

A Sevilla szurkolók közül csak 500 ember érkezik, tehát 2500 jegy nem talált gazdára. A spanyolok többsége úgy látta, magasak az utazási költségek, és rizikós az egész a koronavírus-helyzet miatt.

Az európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik, amit a legbiztonságosabban az M4 Sporton lehet követni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás