promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igyekezett a Chelsea, de a kiállítás mindent eldöntött a Liverpool ellen – videó
Borítókép:  Jürgen Klopp és Thiago Alcantara boldogan pacsizik össze a Chelsea felett aratott diadal után. Forrás: AFP/Matt Dunham.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már a Premier League 2. fordulójában rangadót láthattak a szurkolók, hiszen Jürgen Klopp Liverpoolja Frank Lampard Chelsea-hez látogatott.

A Liverpool az első fordulóban bekezdett, hiszen egy őrült meccsen verte a frissen feljutott Leeds gárdáját, és a Chelsea is sikerrel indította a bajnokságot.

Egy hét alatt sok minden történt az angol bajnokság első osztályában:

Ilyen előzmények után csapott össze a két sztáredző gárdája, és a Liverpool magához ragadta a kezdeményezést, míg a Chelsea a kontrákban bízott. Úgy tűnt, hogy ez a jobb taktika, ám a kékek részéről Timo Werner és N'Golo Kanté is elpepecselte a helyzetet. A másik oldalon csak a Chelsea kapusának, Kepa Arrizabalagának a hibája után születhetett volna meg a Pool-vezetése, ám Andreas Christensen menteni tudott. A dán védő az első félidő hosszabbításában – utolsó emberként – lebirkózta a ziccerben kilépő Sadio Mané-t, amiért először sárgát kapott, ám a VAR jelzése nyomán kiállította a hazaiak játékosát.

A második félidőre védőt hozott be Frank Lampard, míg a túloldalon debütált Thiago.

A spanyol válogatott labdarúgó pedig első angol bajnoki meccsén megdöntötte az egy félidőben adott passzok számát a Premier League-ben: Thiagónak 75 passza volt negyvenöt perc alatt!

A Chelsea védelme azonban hat perc után kapitulált, és ezzel lényegében eldőlt a három pont sorsa. Sőt, négy perccel később Kepa nagy hibáját kihasználva a Liverpool (és Mané) megduplázta góljai számát. A maradék idő pedig csak arra volt elég, hogy a Chelsea látványosan szenvedjen, míg Jürgen Klopp csapata magbiztosan őrizte előnyét.

Annak ellenére, hogy Werner büntetőt harcolt ki, ám Jorginho chelsea-s pályafutása során kihagyja a tizenegyest, illetve úgy a pontosabb, hogy Alisson védett remekül.

A Tottenham Hotspur is pályára lépett a Southampton ellen, és Harry Kane, valamint Szon Hung Min parádéjával 5-2-re nyert.

A találkozó érdekessége, hogy az angol válogtott támadója négy gólpasszt adott, ezek mindegyikét a dél-koreai csatár váltotta gólra.

A talksport.com arra hívja fel a figyelmet, hogy Szon a 28. játékos, aki négy gólt szerzett a Premier League-ben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás