Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Klopp, Guardiola, Mourinho – ennyit keresnek az edzők a Premier League-ben

Klopp, Guardiola, Mourinho – ennyit keresnek az edzők a Premier League-ben

Sport & Szabadidő

Klopp, Guardiola, Mourinho – ennyit keresnek az edzők a Premier League-ben

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.09.14. 08:38

A Premier League-ben nemcsak a játékosok, de az edzők is jól keresnek. Mutatjuk, hogy Jürgen Klopptól kezdve, Pep Guardiolán át Chris Wilderig mekkora fizetésért dolgoznak a trénerek az angol első osztályban.

A Premier League-ben nemcsak a játékosok, de az edzők is jól keresnek. A világ legjobban fizetett trénerei közül a legtöbb az angol első osztályban dolgozik, persze ez nem véletlen, hiszen nemcsak színvonalában, de a klubok gazdasági helyzetét tekintve is az első helyen áll a Premier League. Nézzük, az élvonalban dolgozó edzők Jürgen Klopptól (Liverpool) kezdve, Pep Guardiolán (Manchester City) át Chris Wilderig (Sheffield United) mennyit keresnek.

Talán nem meglepő, de a PL legjobban fizetett edzője a Manchester City edzője, Pep Guardiola. A katalán tréner 2016-ban érkezett Manchesterbe, s a Sportekz portálon található információk szerint

az alapfizetése egy évben 20 millió font, ami jelenlegi árfolyamon számolva majd 8 milliárd forint. Guardiola hetene 417,500 fontot (161 millió forintot) keres. Érdemes jelezni: az éves fizetésre még búnuszok is jönnek.

A lista második helyén a Liverpool edzője, Jürgen Klopp áll évi 15 millió fontos, azaz majd 6 milliárd forintos fizetéssel. Míg a harmadik helyen José Mourinho (Tottenham) áll, szintén évi 15 millió fontos fizetéssel.

A lista utolsó helyén a Sheffield United trénere, Chris Wilder található. Wilder éves alapfizetése 675 ezer font, tehát 260 millió forint.

Borítókép: IAN KINGTON / AFP