promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Azt hiszem, hogy új játékosokat fogok behívni” – Marco Rossi a válogatottról beszélt
Borítókép:  OZAN KOSE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi beszélt a csapat előtt álló nehéz időszakról, s arról, hogyan látja Szoboszlai Dominik jövőjét.

A csakfoci.hu szúrta ki, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi rövidebb interjút adott a TUTTOmercatoWEB-nek. Ebben az olasz szakember beszélt a csapat előtt álló nehéz időszakról, s arról, hogyan látja Szoboszlai Dominik jövőjét. A magyar válogatott októberben egy héten három mérkőzést fog játszani idegenben:

  • október 8-án, Bulgária ellen Szófiában Európa-bajnoki pótselejtezőn lép pályára;
  • október 11-én Szerbia ellen Belgrádban játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést;
  • majd három nappal később, október 14-én, Oroszország vendégeként Moszkvában szintén NL-találkozóra kerül sor.

„Alig lesz időnk regenerálódni a mérkőzések között. Azt hiszem, új játékosokat fogok behívni, de az is elképzelhető, hogy nem. A játékosok, akik nemrég kezdték el újra a bajnokságokat, egy hét alatt három mérkőzést fognak játszani”

– fogalmazott Rossi.

A szövetségi kapitány elárulta, hogy a szakmai stáb megpróbálta – a klubjaikkal együttműködve – pszichológiailag felkészíteni a játékosokat a sorozatterhelésre. Egyúttal azt is elmondta, még akkor is, ha kiváló ellenfelekkel játszik a csapat, mindenkit felkészít a győzelemre. Ez pedig nem véletlen, Rossi ugyanis egyszerű nem szeret kísérletezni:

„Manapság proaktív és agresszív focit kell játszani. Nem szeretek megragadni alacsony szinten, majd arra várni, hogy ellentámadást vezessünk, vagy váltsunk átmenetre. Inkább magasan letámadunk, és megpróbáljuk fenntartani a labdabirtokolást. Ezzel az elképzeléssel a ranglistán előrébb lévő ellenfeleknél gyakran találkozunk ilyenekkel”.

Kérdésre beszélt Szoboszlai Dominikról is. Mint mondta, a terv az, hogy a középpályás addig marad Salzburgban, amíg a feltételek nem adottak ahhoz, hogy egy másik bajnokságban igazoljon. Marco Rossi a fiatal játékost Massimiliano Allegrihez hasonlította:

„Annak ellenére, hogy majdnem 190 centiméter magas, nagyon jó sebességgel rendelkezik: egy olyan játékos, aki jól olvassa a játékot, tudja, hogyan kell használni mindkét lábát. Jobbja átlagon felül, hiszen olyan gólt szerzett Törökországban, amelyet évek óta nem láttam. Bizonyos képességek emlékeztetnek Pirlóra és Mihajlovicsra. Tehetsége és a személyisége is megvan. Ha Olaszországba igazolna, nem járna rosszul. Továbbfejlesztheti magát a Serie A-ban”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás