promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
45 éves lett az angol csatár, aki egyedülálló tettet vitt véghez
Borítókép:  A képen jobbra található Jamie Cureton. Forrás: PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemrég lett 45 éves Jamie Cureton. Az angol támadó, aki egyedülálló tettet vitt véghez: az angol labdarúgás mind a kilenc legfelsőbb osztályában lőtt legalább egy gólt. 

Kevesek által ismert, de annál különlegesebb játékosról emlékezett meg Facebook-oldalán a Futballkutató. A bejegyzés arról a Jamie Curetonról szól, aki nemrég ünnepelte 45. életévét. De az angol úriemberrel kapcsolatban nem ez a legfontosabb információ. Sokkal inkább érdekes, hogy a bristoli születésű Curetun még mindig aktív, jelenleg az angol kilencedik osztályban szereplő Enfield Fc támadója, emellett pedig az Arsenal akadémiáján dolgozik.

Ami azonban ennél is fontosabb vele kapcsolatban, hogy

karrierje eddigi 26 éve során az angol labdarúgás mind a kilenc legfelsőbb osztályában lőtt legalább egy gólt. Ő az első, akinek ez sikerült.

Curetun a Norwich City utánpótlásából került fel a klub felnőttcsapatához, s itt kezdte meg profi pályafutását az 1994/95-ös szezonban. Karrierje során a Premier League-ben tizenhét mérkőzést játszott és négy gólt szerzett. Majd ahogy telt az idő, úgy járta végig az angol futball szinte minden szintjét. Az előző évben pedig lejátszotta 1000. tétmeccsét is, ezzel különleges mérföldkőhöz érve.

A világ futballjánan ugyanis – ahogy arra a Futballkutató felhívja a figyelmet – csak keveseknek, összesen 30 játékosnak (köztük Xavinak vagy épp Buffonnak) sikerült ezer tétmérkőzésig eljutnia. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás