promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt vannak a futball történetének legértékesebb ingyen igazolásai
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A futball történetében történt jó pár olyan átigazolás, amikor kiemelkedő játékosokat átvevő klubjuk ingyen, átigazolási díj kifizetése nélkül szerződtetett. Ezen transzfereket tekintjük most át.

A koronavírus-járvány a futballklubokat, mint gazdasági társaságokat is megviseli. A világ legnevesebb klubjai küzködnek anyagi gondokkal. Ennek következtében a 2020-as, nyári (pontosabb inkább már őszi) átigazolási időszak jellegzetessége az, hogy a csapatok próbálnak az eddiginél is okosabb pénzt költeni, kereseik azokat a lehetőségeket, amikor minimális anyagi befeketetéssel, jelentős, a pályán megmutatkozó „haszonra” tehetnek szert.

Ahogy eddig is, ezen a nyáron is akadnak olyan labdarúgók, akik ingyen szerződtethetőek, mert lejárt a szerződésük. Pontosabban átigazolási díjat nem kell értük fizetni, az éves fizetésről, illetve a bónuszokról azonban meg kell állapodni. A játékosok piaci értékének vizsgálatával, s az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt készített egy listát a futball történetének legértékesebb, ingyen igazolható játékosairól. (A lista készítésénél figyelembe vették azt, hogy a labdarúgónak átigazolásának évében mekkora volt a becsült piaci értéke.)

Nézzük az öt legjobb „üzletet”:

  1. Robert Lewandowski: a Borussia Dortmundtól a Bayern Münchenbe szerződött 2014-ben, akkori piaci értéke: 50 millió euró.
  2. Stefan de Vrij: a Lazióból az Interbe 2018-ban, akkor piaci értéke: 40 millió euró.
  3. Leon Goretzka: a Schalke 04-től a Bayern Münchenbe 2018-ban, akkori piaci értéke: 40 millió euró.
  4. Aaron Ramsey: az Arsenaltól a Juventushoz 2019-ben, akkor piaci értéke: 40 millió euró.
  5. Michael Ballack: a Bayern Münchentől a Chelsea-hez 2009-ben, akkori piaci értéke: 35 millió euró.

A listán olyan nevek találhatók meg, mint James Rodriguez, aki nemrég az Evertonhoz igazolt, vagy épp David Beckham, aki 2007-ben került a Real Madridtól igyen az LA Galaxyhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás