promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
339 milló euro-t költöttek az angolok - Itt a Top 10 Premier League-igazolás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


10. Lazar Markovics – Liverpool

10 igazolas markovic

Markovics a tízben van, már ez kissé érthetetlen, ám az még inkább, hogy 25 millió eurót adtak érte a Benficának. Túlárazottnak tűnik, pláne, hogy jó eséllyel nem is lesz kezdő, plusz a spanyol válogatott Moreno csak 18 volt. Mondjuk legalább fiatal, még csak húsz.

9. Dejan Lovren – Liverpool

9 igazolas lovren

Újabb vörös igazolás, miközben a tízből épp kicsúszott Can, Origi és Moreno. Két kézzel… Lovren jóval tapasztaltabb, mint Markovics, 25 éves, megjárta a vébét, a Lyont és a Sotont, mégis alig volt drágább, 25.3 millióba fájt. Carragher-utódnak tartják a sokoldalú középhátvédet.

8. Adam Lallana – Liverpool

8 igazolas lallana

Őt is a vörösök vették meg, és szintén a Southamptontól, viszont mivel ő angol, eleve drágább: 31 milliót utaltak érte. A 26 éves szélső a vébén is kint volt, a szenteknél 260 meccsen szerepelt, cséká is volt, már fiatalon legendává vált. Ő a legdrágább Pool-igazolás. Eddig. De még jön egy (sztár)csatár. Úgy költött 136 milliót Rogers, hogy senkivel sem pótolta Suárezt. Érthetetlen

7. Cesc Fàbregas – Chelsea

7 igazolas fabregas

Rejtély, miért adta el a Barcelona a világ egyik legjobb középpályását, aki 19 gólpasszt adott az előző szezonban, és még mindig csak 27 éves. Simán megért 33 milliót, főleg hogy komoly PL-tapasztalata van már. A kékeknél már az első bajnokin kiosztott két asszisztot; Mourinho tehát zseniális érzékkel igazolta le Lampard helyére. A nyár egyik legjobb igazolása.

6. Romelu Lukaku – Everton

6 igazolas lukaku

Lukakutól viszont megvált a Chelsea, ám miután Costa érkezett, jól jött az a 35.36 millió euró, amit az Evertontól kaptak, ahol amúgy is kölcsönben volt. Igaz, a 21 éves center a világ egyik legjobbja lehet, de persze a kispadra luxus lett volna. A belga a vébén is villant párszor, az Evertonban meg 15 gólt rúgott tavaly.

5. Ander Herrera – Man. United

5 igazolas herrera

A viszonylag ismeretlen (értsd: nem világ- és Európa-bajnok) spanyol középpályásáért megdöbbentően magas árat szabott a Bilbao, a MU meg rábólintott. Herrera jó kis spíler, de korábban nem szolgált rá a 36 milliós árra, úgyhogy utólag kell majd. Eddig jól nyomja a súlyos tehernek számító MU-mezben, ám akkor is irreális az összeg.

4. Luke Shaw – Man. United

4 igazolas shaw

Ha Ander irreális összegért érkezett, mit mondjunk Luke Shaw-ra? A 18 éves sihederért 37.5 milliót fizetett a Man. United, négy és féllel többet, mint Fàbregasért a Chelsea. Hát hol van ő a mindent megnyerő spanyoltól? Teljesen eszetlen költekezés, és csak azért, mert angol. Shaw válogatott kerettag, bizonyára nagy jövő áll előtte, de eddig csak 60 PL-meccs van a lábában. Eddig nem a MU a transzferkirály.

3. Alexis Sánchez – Arsenal

3 igazolas alexis

Az Arsenal jó üzletet csinált, a Barcelonától elhozta a remek csatárt 37.8 millióért, ami sok pénz, de egyrészt a chilei a vébén is bizonyította, mennyire meghatározó tud lenni egy csapatban, másrészt a MU- és Pool-igazolásokkal összehasonlítva jó üzletnek tűnik. A szélsőként és csatárként is bevethető játékos szintén 25 éves, Wenger nagyot húzott vele.

2. Diego Costa – Chelsea

2 igazolas costa

Na ennek legalább volt értelme, Markoviccsal vagy Shaw-val ellentétben a brazil-spanyol már letett a fűre ezt-azt, nyert spanyol bajnokságot, BL-döntős volt, meg ugye berámolt 27 gólt az előző szezonban. Sőt, a Chelsea-ben is góllal debütált. Még mindig csak 25 éves, rengeteg benne a lehetőség, igaz, a vébén ő is megégett. 38 millió eurót zsebelt be érte az Atlético, de ez reális.

1. Eliaquim Mangala – Man. City

1 igazolas mangala

Hihetetlen, de a fiatal, 'noname' francia védő eddig a legdrágább igazolás, és persze ki más húzta volna meg a fura vásárlást, mint a feneketlen pénztárcájú Man. City. A Porto 40 millió eurót kapott a 23 éves tehetségért, aki a válogatottban is csak bő kerettag.

Összesen tehát 338.96 millió eurót tapsoltak el a csapatok csak erre a tíz játékosra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás