promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lukaku történelmet írt, Európa-liga-döntőben az Inter
Borítókép:  LARS BARON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Inter nagyon könnyedén, 5:0-ra verve a Shakhtar Donetsk csapatát jutott be az Európa-liga döntőjébe. Az olasz csapat játékosa, Lukaku történelmet írt.

Mint arról beszámoltunk, a Sevilla hátrányból felállva fordította meg az Európa-liga-elődöntőjét a Manchester United ellen, és 2-1-es sikerével döntőbe jutott. A második számú európai kupasorozat másik elődöntője közel sem volt ilyen izgalmas, sőt. Az Inter ugyanis 5:0-ra verte azt a Shakhtar Donetsket, amely a mérkőzés összképét tekintve csak a labdabirtoklás tekintetében tudta felülműlni ellenfelét.

Az Inter vezetőedzője, Antonio Conte által a csapatra szabott 5-3-2, 3-5-2-es játékrendszerre nem volt ellenszere az ukrán együttesnek. Míg az Inter játékosai elképesztően tudatosan és hatékonyan futballoztak; Romelu Lukakut és Lautaro Martinezt ezúttal sem lehetett megállítani. A belga támadó ebben a szezonban már 32 gólnál tart, s még hátra van a Sevilla elleni finálé. Raádásul sorozatban tizedik El-mérkőzésén talált be a hálóba – erre idáig csak ő volt képes az Európa-liga történetében.

Az Európa-liga döntőjét augusztus 21-én az Inter és a Sevilla játssza 21:00-s kezdéssel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás